Hlavní obsah

Litvínov porazil v přípravě i podruhé Kladno, Plzeň vyhrála nad Crimmitschau

Hokejisté Litvínova vyhráli v přípravném utkání na nový ročník extraligy doma nad Kladnem 4:1 a porazili Rytíře i podruhé za sebou. Ve čtvrtek nad nimi zvítězili v Mělníku 5:1 a celkově mají v testovacím období na kontě ze čtyř utkání tři výhry. Plzeň vyhrála nad německým druholigovým celkem Eispiraten Crimmitschau 7:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova na archivním snímku.

Článek

Kladno, které nastoupilo i s čerstvou ofenzivní posilou Richardem Jarůškem, si připsalo v přípravě třetí prohru ze čtyř duelů. Litvínov se dostal do vedení v 16. minutě díky brance osmnáctiletého útočníka Matěje Maštalířského. V prostřední třetině nejdříve zvýšil obránce Denis Zeman, potom zkorigoval stav Matěj Beran, ale 35 sekund před druhou pauzou vrátil v přesilové hře Vervě dvoubrankový náskok Michal Gut. Po 105 sekundách závěrečného dějství dovršil výsledek bek Kristaps Zile.

Plzeň vyhrála druhé z dosavadních čtyř přípravných utkání. Po bezbrankové první třetině získali Indiáni mezi 24. a 26. minutou během 140 sekund tříbrankový náskok díky Marku Soukupovi, Kryštofu Hrabíkovi a Ondřeji Matýsovi. V polovině utkání snížil Lucas Böttcher. V 37. minutě využili domácí přesilovou hru brankou Jakuba Poura a v závěru zvýšili rozdíl díky dvěma trefám Aleksiho Rekonena a gólu Filipa Jansy.

Přípravná hokejová utkání:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: 16. Maštalířský, 24. D. Zeman, 40. Gut, 42. Zile - 27. M. Beran
HC Škoda Plzeň - Eispiraten Crimmitschau 7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
Branky: 54. a 58. Rekonen, 24. Soukup, 25. Hrabík, 26. Matýs, 37. Pour, 57. Jansa - 30. Böttcher.