Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 3:2Hokejisté Litvínova vyhráli všechny zápasy ve skupině o umístění

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hübl 1 : 0
19. Gajovský 1 : 1
24. Pavlík 2 : 1
28. Bartečko 2 : 2
53. Jánský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v závěrečném 6. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Chomutov 3:2 a v nadstavbové části soutěže tak vyhráli všechny zápasy. Piráti, kteří měli již po skončení základní části jistou účast v baráži, naopak všech šest duelů prohráli. Nedělní souboj rozhodla branka Petera Jánského z 53. minuty.

Článek

Hrdina zápasu Jánský mohl otevřít skóre již po 15 vteřinách, Růžičku ale ze samostatného nájezdu ještě nepřekonal. V 10. minutě se již domácí radovali, když puk dorazil do branky Hübl.

První vážnější šance hostů přišla až v 15. minutě, ale Hřebejk po pěkné kombinaci dlouho váhal a nakonec ani nevystřelil. Další šanci měl Bartečko, který dostal puk do jízdy, Nechvátal ho ale vychytal. Pirátům se v závěru první části přece jen podařilo vyrovnat, trefil se Gajovský.

V úvodu prostřední třetiny šli domácí zásluhou Pavlíka opět do vedení, Chomutov však v 28. minutě dokázal znovu srovnat stav. Bartečko zůstal osamocen za obranou a jistě překonal Nechvátala.

Utkání rozhodl ve prospěch Litvínova v 53. minutě Jánský, který zužitkoval přihrávku Černého. Piráti se sice snažili v závěru srovnat, ale nepomohlo jim ani odvolání brankáře a i pošesté v sezóně tak s Litvínovem prohráli.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Hübl (Chaloupka, Gula), 24. Pavlík (Martynek Jurčík), 53. Jánský (J. Černý, Stříteský) - 19. Gajovský (D. Hruška, M. Jass), 28. Bartečko (J. Mrázek). Rozhodčí: Minář, R. Čech - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 1037.
Litvínov: Nechvátal - Stříteský, Sklenička, Posmyk, Pavlík, Gula, Chaloupka - Jánský, Hübl, J. Černý - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, Laš. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Chomutov: Martin Růžička - Malec, J. Stehlík, M. Jass, Rutta, J. Mrázek, R. Havel, Bartejs - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Balej, D. Kämpf, Hromas - O. Kaše, Kubinčák. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Reklama

Související témata: