Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 3:2Hokejisté Olomouce porazili Vítkovice a jsou výhru od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Navrátil 1 : 0
36. Solovjev 1 : 1
37. Kunc 2 : 1
33. Plášil 2 : 2
58. Krejčí 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve třetím utkání série předkola play off extraligy Vítkovice 3:2 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Ostravané v průběhu duelu dvakrát vyrovnali, ale na rozhodující gól hvězdného útočníka Davida Krejčího z poloviny 58. minuty už odpovědět nedokázali. O postupu do čtvrtfinále mohou Olomoučtí rozhodnout v úterý, kdy je opět na jejich ledě na programu čtvrtý duel.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu, autorem druhý zleva David Krejčí.

Článek

Hosté nastoupili do zápasu oproti zprávám o velmi nepříznivém zdravotním stavu týmu, kvůli němuž žádali neúspěšně o odklad alespoň o den, v poměrně silné sestavě, přesto postrádali například Poláka, Kocha, Marosze nebo Bukartse.

Domácí sice vstoupili do utkání aktivně, ale do první šance se dostali až v osmé minutě. Hned ji však využili ke vstřelení první branky: po Krejčího nahrávce zpoza branky prostřelil Stezku Navrátil. Poté převzali iniciativu hosté a brzy srovnat mohl Lindberg, jenže Konrádovu branku zblízka přestřelil.

V zajímavé příležitosti se poté ocitl hostující Hruška, ale bekhendem trefil jen boční síť. Neprosadil se ani Bondra, jehož teč Prčíkova nahození zamířila nad branku. Také závěr první třetiny patřil Vítkovicím, strážce domácí branky Konrád však za svá záda žádný puk nepustil.

Stejně jako v první třetině se do první šance druhé části dostali domácí, Káňa však tentokrát Stezku z dobré příležitosti zblízka nepřekonal. Výborný zákrok pak hostující brankář předvedl také proti pokusu Koloucha z mezikruží. Dobrou příležitost ke skórování si vytvořil i hostující obránce Pedan, jenže při snaze o bekhendové zakončení trefil boční síť Konrádovy branky.

Po chybné rozehrávce olomouckého obránce Rašnera pálil z dobré pozice Fridrich a rozezvučel tyč domácí branky. V následné přesilové hře už Vítkovičtí srovnali, když za Konráda propadlo zacloněné nahození Solovjova od modré čáry. Jenže po minutě a půl byla Olomouc znovu ve vedení, když vyraženou střelu Dujsíka dorazil za brankovou čáru Kunc. Před koncem druhé třetiny se dostal do samostatného úniku Flick, ale Konrád proti kanadskému útočníkovi úspěšně zasáhl.

Hostům vyšel vstup do třetí třetiny a několikrát nebezpečně prověřili Konráda, který však pokaždé obstál. Když už byl olomoucký brankář překonán, stálo při domácích štěstí jako při střele Stehlíka a teči Lakatoše, která zamířila jen do tyče. S odpovědí poté přispěchali domácí, vítkovický brankář Stezka Knotkovo usměrnění nahrávky od Bambuly zachytil na poslední chvíli mezi betony.

Sedm a půl minuty před koncem základní hrací doby hosté podruhé v zápase srovnali. Tentokrát se střelou od modré čáry prosadil obránce Plášil, Konrád měl stejně jako při první inkasované brance zacloněný výhled. Olomouc poté dostala výhodu přesilové hry, následně i početní výhody pěti proti třem a dokázala ji bleskově zužitkovat. Rozhodující trefu utkání si nakonec tvrdou střelou z mezikruží připsal v čase 57:26 Krejčí.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Krejčí, Klimek), 37. Kunc (Dujsík, V. Burian), 58. Krejčí (J. Knotek) - 36. Solovjov (Lakatoš, J. Hruška), 53. Plášil (J. Stehlík, Fridrich). Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora - Rampír, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5050. Stav série: 2:1.
Sestavy:
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, od 21. navíc Rašner - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Klimek - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, Prčík, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Illéš, Bitten, Dej - Fridrich, Flick, Dostálek - Guman. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.