Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:4Hokejisté Plzně vyhráli v Olomouci, rozhodli ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Dujsík 1 : 0
26. Mertl 1 : 1
41. Baránek 1 : 2
43. Suchý 1 : 3
58. Dvořák 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Olomouce 4:1, když o osudu utkání rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Hanáci sice vedli 1:0, ale poté se prosazovali jen hosté. Západočeši bodovali počtvrté za sebou a posunuli se na 11. místo v tabulce. Olomouc je pátá.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Lukáš Klimek z Olomouce (druhý zleva)¨a brankář Plzně Dominik Pavlát.

Článek

Olomouc bez zraněné brankářské jedničky Konráda byla v úvodní třetině aktivnějším týmem. Bambula sice ještě po pěti minutách hry zblízka Pavláta neprostřelil, ale vzápětí se to podařilo střelou od levého hrazení Dujsíkovi. Domácí mohli po první třetině vést i výraznějším rozdílem, ale Pavlát si s ostatními situacemi poradil. Zlikvidoval i bekhendové zakončení Anděla.

Hosté svoji hru ve druhé třetině zlepšili a mohli skórovat už ve své první přesilové hře. Branku však dokázal vstřelit až Mertl, který ujel po pravé straně a bekhendovým pokusem na bližší tyč překvapil brankáře Lukáše. Otočit vývoj zápasu mohli z mezikruží střílející Zámorský i rozjetý Malát, který svým zakončením těsně přestřelil. Olomouc ve druhé dvacetiminutovce žádnou výraznější šanci nevytvořila.

Plzeň si do třetí třetiny přenesla část přesilové hry, během které si vytvořila nadějnou pozici a krátce po jejím vypršení vstřelila druhou branku, když přesně od modré čáry zamířil Baránek.

O dvě minuty později navíc zvýšil na 3:1 povedenou tečí Zámorského nahození Suchý. Olomouc se odhodlala ke hře bez brankáře už tři minuty před koncem základní hrací doby, ale snížit nedokázala. Naopak v početní převaze inkasovala do prázdné branky, vyhozený puk usměrnil do sítě Dvořák.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Dujsík (Menšík, Olesz) - 26. Mertl (A. Dvořák, Kaňák), 41. Baránek (Zámorský, Kodýtek), 43. Suchý (Zámorský, Soukup), 58. A. Dvořák (Schleiss). Rozhodčí: Obadal, Stano - Gebauer, Axman. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4335.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček, A. Rutar - Orsava, Kusko, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Kucsera, Anděl, Olesz. Trenér: Tomajko.
Plzeň: Pavlát - Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Hrabík - A. Dvořák, Mertl, Rekonen - Blomstrand, Malát, M. Lang - Suchý, Soukup, Bitten. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články