Hlavní obsah

Hokejisté Slavie chtějí do play-off a tam zase co nejdál

PRAHA

Třetí rok za sebou ztratili hokejisté Slavie svého nejproduktivnějšího hráče, přesto tým Vladimíra Růžičky znovu nechce mít malé ambice. Od roku 2001 dovedl Růžička červenobílé devětkrát minimálně do semifinále play off a i v nové sezoně chce charismatický kouč se svým týmem co nejvýše. Jedním z tradičních Růžičkových cílů je i skončit před pražským rivalem Spartou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům

Článek

"Přečetl jsem si, že Sparta nemá cíle. Já si je dávám skončit před nimi, to je vždycky," řekl na tiskové konferenci v Edenu kouč a generální manažer Slavie Růžička.

Postup do semifinále po odchodu ofenzivního lídra Romana Červenky (o rok dříve opustil tým i Jaroslav Bednář) v minulé sezoně sám nečekal. "Byl to trošku zázrak, ale chceme ho zopakovat. Chceme jít do play off a pak ještě výš."

Růžička si ale uvědomuje, že to bude těžké. "Máme respekt, myslíme si, že bude extraliga ještě vyrovnanější. Vážíme si toho, že se nám v play off daří, neztrácíme pokoru k druhým. Zápasy jsou vyrovnané, štístko se drží při nás a chceme, aby to tak zůstalo," doplnil Růžička.

Odešel i Vondrka

V kádru Slavie nenastal velký pohyb, ale odešly některé opory. Po Bednářovi a Červenkovi znovu odešel lídr produktivity - útočník Michal Vondrka zamířil do finského Kärpätu Oulu. Z hostování do Brna se vrátil Tomáš Pospíšil, do Komety zamířil také zadák Tomáš Žižka.

Posilami jsou po návratu z hostování v Českých Budějovicích zadák Jakub Šulc a v ofenzivě Tomáš Kůrka, jenž se vrací po nevydařené sezoně ve Spartě a Pardubicích. Přišel také útočník Petr Kalus, který se nejdříve snažil po příchodu ze Springfieldu z nižší AHL nejdříve marně ucházel o smlouvu v Jokeritu Helsinky.

V přípravě sehrála Slavia devět zápasů, z toho osm v European Trophy, a připsala si jen tři výhry. "Přesto jsem byl maximálně spokojený. Nechtěl jsem měnit trénink, hráli jsme v únavě a nepřipravovali jsme se na to jako třeba na Ligu mistrů. Jsem rád, že jsme zápasy nedali zadarmo a forma gradovala. Odehráli jsme výborný poslední zápas v Mannheimu," dodal Růžička.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec