Hlavní obsah

Hokejistům Vsetína pomohou tři veteráni

VSETÍN

Ve slavné české pohádkové komedii Tři veteráni zřejmě hledali vsetínští trenéři recept, jak zdolat v baráži vítěze druhé nejvyšší soutěže a uchovat si tak příslušnost k hokejové smetánce i pro další sezóny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rostislav Vlach (vpravo) opět oblékne dres Vsetína.

Článek

Po doléčení bolavého lokte se jednačtyřicetiletý kapitán Valachů Roman Stantien znovu potká v týmu s bývalými parťáky, o dva roky starším Rostislavem Vlachem a dalším čtyřicátníkem Alexejem Jaškinem. "Zbývá doladit detaily a věřím, že v pátek proti Varům za nás už nastoupí," uvedl trenér posledního celku extraligy Břetislav Kopřiva. Vlach působil v roli jeho asistenta a hrál s Jaškinem za druholigové Valašské Meziříčí.

Oba zkušení borci už mají za sebou přípravné utkání se Skalicí. "Měli jsme málo útočníků, proto jsem se dohodl s trenérem, že budu hrát," citovaly oficiální webové stránky Vsetína Rostislava Vlacha. Protože s Jaškinem působili až ve třetí nejvyšší soutěži, nepotřebují plnit kvótu startů za tým v extralize jako hráči první ligy. "Problém ani tak nevidím v kondici jako spíš v zápasovém rytmu a přizpůsobení se tempu," dodal Vlach.

Valaši v baráži hodlají využívat i dalšího ostříleného forvarda, z Havířova půjčeného Pavla Zdráhala. Čtyřiatřicetiletý urostlý útočník v úterním zápase na vítkovickém ledě vyjel jen ke dvěma střídáním. "Abych neporušil řády, musím ještě nastoupit ve dvou zápasech ze tří. Je toho ale na mě dost, s Havířovem teď máme nabitý program v play-off první ligy. Proto jsem hrál jenom chviličku," vykládal Zdráhal.

Přesto, že Vsetín už myslí na baráž, závěr sezóny nevypouští. Dokázal to i duel na ostravském ledě, kde Valaši sahali po tříbodovém zisku. "Nevěděli jsme, co s námi provede dlouhá pauza, ale připravovali jsme se důsledně. Dokázali jsme si, že jsme schopni držet krok s kýmkoli. Jsme spokojeni," konstatoval kouč Kopřiva.

Reklama

Související témata: