Hlavní obsah

Hokejisty Liberce povede do sezony v roli kapitána zkušený útočník Birner

S kapitánským "céčkem" povede hokejisty Liberce do nové sezony zkušený útočník Michal Birner. Stal se tak jedenáctým kapitánem klubové historie Bílých Tygrů v extralize. Jeho asistenty budou další útočníci Michal Bulíř a Tomáš Filippi. Severočeši o tom informovali na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner z Liberce (uprostřed) oslavuje gól.

Článek

"Pro mě to je samozřejmě závazek vůči týmu, celé organizaci a fanouškům. Budu se snažit dělat tu funkci s nejlepším vědomím. Přímo v kabině se nic zásadního nemění. Věci budu dělat jako doteď a snažit se jít příkladem. V předchozích sezonách jsem také mluvil hodně. Hlavní je, abychom z toho měli radost a dosáhli na výsledky, které si všichni přejeme," prohlásil Birner.

"Nejde o to písmeno na hrudi. V pozici lídra tu máme pět až šest hráčů, chceme hodně komunikovat mezi sebou a s trenéry a snažit se to posunout na novou úroveň," dodal Birner.

Sedmatřicetiletý litoměřický rodák převzal roli kapitána po Bulířovi, jenž toho v uplynulém ročníku vinou zranění příliš neodehrál. Většinu zápasů tak zastával funkci kapitána Petr Jelínek, který po sezoně ukončil kariéru.

Útočník se zkušenostmi ze zámoří, KHL, z Finska či Švýcarska působí pod Ještědem od listopadu 2018. Předtím už odehrál za Bílé Tygry sezonu 2015/16, v níž výrazně pomohl k zisku titulu. "Michal je přirozený lídr na ledě i v kabině především díky svému poctivému a příkladnému přístupu. Patří mezi hlavní osobnosti, které stály za vzestupem klubu v poslední dekádě a je podepsaný pod většinou medailí a úspěchů. Jeho jmenování byla pro mě jasná volba," uvedl hlavní kouč Filip Pešán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články