Hlavní obsah

Hokejisty Mladé Boleslavi posílil finský útočník Rekonen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílil finský útočník Aleksi Rekonen. Třicetiletý rodák z Helsinek má už s českou nejvyšší soutěží zkušenosti, poslední dvě sezony odehrál v dresu Plzně. Středočeši o jeho příchodu informovali na klubovém webu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Mladá Boleslav 2:2 (34. Rekonen)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Aleksi umí velmi dobře bruslit a je použitelný na vícero postech. V Čechách už je adaptovaný, slyšeli jsme, že je tu spokojený on i jeho rodina, což je vždycky důležité, a v neposlední řadě umí dávat góly,“ uvedl sportovní ředitel mladoboleslavského klubu Martin Ševc.

Rekonen si za dvě sezony v tuzemsku připsal v dresu Indiánů ve 101 zápasech základní části 62 bodů za 26 gólů a 36 asistencí. Za osm startů ve vyřazovacích bojích přidal branku a tři nahrávky. V obou sezonách patřil mezi nejproduktivnější hráče Indiánů.

„Pro mě osobně to byly dobré dva roky, ale důležitější je samozřejmě tým a v tomhle ohledu se nám toho bohužel moc nepovedlo. Společně s rodinou jsme se měli v Plzni velmi dobře, ale chtělo to víc, aby se nám hokejově víc dařilo,“ uvedl Rekonen.

Reklama