Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí americký obránce Borer

PARDUBICE

Hokejisty Pardubic posílí americký obránce Casey Borer, který se stal třetí zámořskou posilou klubu. Pětadvacetiletý bek, jenž má na kontě šestnáct zápasů v NHL, v týmu nahradí Josefa Melichara, který se rozhodl ukončit aktivní kariéru.

Článek

Pardubice oficiálně oznámily odchod Melichara dnes, o tom, že jedna z avizovaných letních posil nebude za ČSOB Pojišťovnu hrát, ale věděli už delší dobu. "Ale potřebovali jsme vše legislativně vyřídit v rámci extraligy," uvedl generální manažer Zbyněk Kusý na klubovém webu.

Východočeši tak již měsíc hledali za Melichara náhradu a nakonec se rozhodli angažovat někdejšího amerického juniorského reprezentanta. "Hledali jsme obránce s defenzivním stylem, aby měl co nejméně trestných minut," řekl Kusý.

Rodák z Minneapolis Borer působil v uplynulé sezoně na farmě Caroliny v Charlotte a v 67 zápasech vstřelil dvě branky, přidal 12 asistencí a nasbíral 26 trestných minut.

"Všichni věříme, že se mu v České republice bude dařit a naváže na kvalitní výkony ze zámoří. Měl by přiletět 23. srpna a zhruba 27. srpna po nezbytných lékařských prohlídkách a dalších procesech by se měl zapojit do přípravy," dodal Kusý.

Již dříve Pardubice ze zámoří angažovaly útočníky Coreye Elkinse a Jonathana Sima.

Reklama

Související témata: