Hlavní obsah

Zlín - Sparta 4:1Hokejová Sparta padla a promarnila šanci dotáhnout se na lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Nosek 1 : 0
17. Dufek 2 : 0
38. Košťálek 2 : 1
44. Herman 3 : 1
58. Köhler 4 : 1
Záznam online reportáže

nov, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté osmého Zlína zvítězili v dohrávce 37. kola extraligy nad Spartou 4:1 a vyhráli osmý z posledních deseti zápasů. Z prvního úspěchu proti Pražanům v sezoně se radovali na třetí pokus. Druhá Sparta po sérii pěti vítězství vyšla podruhé za sebou naprázdno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

"První třetina nám vyšla skvěle, pomohli jsme si přesilovkami. Sparta zápas ve druhé části zdramatizovala, nakonec rozhodl náš třetí gól. Podržel nás výborný Kašík a v parádní atmosféře před vyprodanou halou jsme utkání dotáhli do vítězného konce," uvedl asistent trenéra Zlína Martin Hamrlík.

Utkání na vyprodaném Stadionu Luďka Čajky předcházela slavnostní událost. Pod střechu byl slavnostně vyvěšen dres zlínské legendy Petra Lešky s číslem 19. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý produktivní centr byl takto oceněn jako dvanáctý hráč v klubové historii.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dres Petra Lešky byl slavnostně vyvěšen ke stropu zlínské arény. Zleva Petr Leška, Jiří Vodák a generální manažer hokejového klubu PSG Berani Zlín Martin Hosták.

"Ceremoniál byl opravdu krásný, Petr si ho zasloužil. Nakoplo nás to, protože první třetina se nám opravdu povedla," pochvaloval si útočník Jan Dufek.

Berani v úvodu sevřeli Spartu před její brankou, Kubiš ale Machovského nepřekonal a Okálova tvrdá rána orazítkovala horní tyč. K otevření skóre pomohla domácím přesilovka, Machovskému propadla za záda Noskova střela. Pražany v první třetině brzdila častá vyloučení. Zlín sice další faul nepotrestal, přesto přidal druhý gól. V 17. minutě zamířil mimo dosah Machovského ramena Dufek.

"Jel jsem clonit před bránu. Puk mě trefil a zůstal pode mnou. Stáhl jsem si ho, vystřelil a skóroval," komentoval svou devátou branku v 58. zápase v extralize. "Vážím si jí, Sparta je velký tým. Ale cením si obecně každého gólu, nejen tohoto," dodal Dufek.

Sparťané ve druhé dvacetiminutovce přidali. O snížení se pokoušel Buchtele, na pozorného Kašíka si nepřišel. Zlínští zahrozili v početní výhodě, Ferenc dorážel těsně mimo. Ve velké šanci se na druhé straně ocitl Říčka, hbitý Kašík ale kotouč vyrazil před sebe.

S Kudrnovým pokusem si už neporadil, Berany však zachránila tyč. Hosté se dostali na dostřel ve 38. minutě. Košťálek doklepl puk do branky, ještě než vypadla ze svého postavení.

Na začátku třetí části Kašík zlikvidoval střelu nekrytého Blaina. Zlínu vrátil dvougólový náskok Herman, jenž při úniku zužitkoval přihrávku od Claireauxe. Sparťanský obránce Blain ve své další možnosti trefil tyčku.

Křížnou ránu Košťálka zase koncem betonu vytěsnil Kašík a Rousek v přesilovce rozvlnil síť jen z vnější strany. Sparta ještě v závěru vsadila na hru bez gólmana, během ní ale dovršil výsledek Köhler.

"Gratuluji Zlínu k výhře. Zejména v první třetině měl perfektní start. Byl rychlejší, my jsme s pukem hráli moc komplikovaně. Ve druhé části jsme se zlepšili, ve třetí třetině jsme ale doplatili na chybu. Hokej se hraje šedesát minut a Zlín byl celkově v utkání lepší," uvedl kouč Sparty Uwe Krupp.

Dohrávka 37.kola Tipsport extraligy
Zlín - Sparta 4:1
Branky:  9. D. Nosek (Žižka), 17. Dufek (Řezníček, Fryšara), 44. Herman (Claireaux), 58. Köhler - 38. Košťálek (A. Kudrna, Rousek). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Sparta: Machovský - Blain, Koistinen, Poizl, Jurčina, Košťálek, Tomáš Dvořák - M. Forman, Pech, Říčka - Rousek, V. Růžička, A. Kudrna - Řepík, Tomášek, Smejkal - Dvořáček, Sukeľ, Buchtele. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice