Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:2Hokejová Sparta potvrdila výhrou nad velkým rivalem skvělou formu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomášek 1 : 0
4. Kaše 2 : 0
8. Daňo 2 : 1
13. Forman 3 : 1
41. Marcinko 3 : 2
57. Buchtele 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy v repríze loňského finále Třinec 4:2. Gólem a asistencí se na tom podíleli útočníci Miroslav Forman a David Kaše. Pražané bodovali v 15 z posledních 16 kol a stále ztrácejí tři body na druhé Vítkovice, které však odehrály o zápas navíc. Obhájci titulu Oceláři prohráli pátý z minulých šesti duelů a přišli o šanci na přímý postup do čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva): Jan Buchtele, Jan Piskáček, Miroslav Forman, Lukáš Klimek a Steven Delisle během utkání

Článek

Sparta udeřila ve čtvrté minutě hned dvakrát v rozmezí 23 vteřin. Nejprve si Tomášek najel až před branku a bekhendem překonal Kacetla. Bodovou šňůru natáhl na osm utkání. Vzápětí Forman vyřešil přečíslení dva na jednoho přihrávkou na zakončujícího Kašeho. Šestadvacetiletý útočník se zapsal mezi střelce ve druhém kole po sobě.

Úřadující mistři snížili v osmé minutě, kdy Daňo prostřelil z kruhu gólmana Kováře. Slovenský útočník si 27. trefou upevnil pozici nejlepšího střelce extraligové sezony.

Dvoubrankové vedení mohl domácím vrátit Řepík, jenže vypálil těsně vedle. Ve 13. minutě se však Sparta dočkala. Forman si najel na Kašeho přihrávku a střelou z kruhu vyzrál na Kacetla, jehož následně v brance nahradil Mazanec.

Pražané si v úvodu prostřední části vytvořili tlak, žádnou z šancí ale nevyužili. Na konci druhého dějství převzali iniciativu Slezané, Kovář se zaskvěl proti Daňově střele.

Po 26 vteřinách třetí třetiny hosté využili přesilovku zásluhou Marcinka, který zblízka doklepl puk do odkryté branky. Lídr kanadského bodování Růžička si díky druhé asistenci v utkání připsal jubilejní 50. bod v ročníku.

Sparta poté Třinci málem opět odskočila, jenže Kaše nastřelil tyčku. Domácí následně nevyužili ani dvě přesilovky, pojistku přidali až v 57. minutě, když si Buchtele najel před branku na Kousalovu přihrávku.

Pražané vyhráli v O2 areně osmý zápas po sobě (bez ztráty bodu), Třinec tam zdolali i v listopadovém duelu (1:0).

50. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Horák, Mikliš), 4. D. Kaše (Forman, Řepík), 13. Forman (D. Kaše, Kempný), 57. Buchtele (P. Kousal) - 8. Daňo (M. Růžička, Vrána), 41. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Rampír, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 12.102.
Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Kempný, Krutil, Němeček, Polášek, M. Jandus - Tomášek, Horák, E. Thorell - Řepík, D. Kaše, Forman - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - Konečný, G. Thorell, Safin - Vauhkonen. Trenéři: Hořava a Wallson.
Třinec: Kacetl (13. Mazanec) - Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Kaňák, Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Vrána, Daňo - D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil - Dravecký, Marcinko, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Buček - od 21. navíc Kurovský. Trenér: Moták.

Reklama