Hlavní obsah

Pardubice - Č. Budějovice 1:6Hokejové Pardubice doma schytaly debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Percy 0 : 1
7. Karabáček 0 : 2
9. Štencel 0 : 3
12. Valský 0 : 4
26. Blümel 1 : 4
47. Doležal 1 : 5
57. Ondráček 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubice utrpěli ve čtvrtečním utkání 37. kola extraligy na domácím ledě debakl, když prohráli s Českými Budějovicemi 1:6. Motor rozhodl o svém triumfu už během první třetiny, vyhrál ji jasně 4:0. Domácí nespasilo ani střídání brankářů. Motor vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů, Dynamo prohrálo třetí ze čtyř duelů.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté pardubického Dynama doma v úvodní třetině duelu s Motorem České Budějovice propadali, prohrávali o čtyři branky.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši dali čtyři branky v rozmezí sedmi minut a sedmi vteřin. Vše začal obránce Percy, kterému spoluhráči přenechali puk a ze střelecké pozice mezi kruhy se nemýlil. Z podobného místa pak o chvíli později skóroval zcela volný Karabáček. A v deváté minutě zvýšil náskok Motoru Štencel, který měl dost času, aby dorazil bekhendem puk za brankáře Kloučka.

Toho v pardubické svatyni vystřídal Jakub Soukup, jenž v tomto ročníku odchytal 24 zápasů za prvoligové Vrchlabí. Jenže ve 12. minutě se kolem obránce Vály prohnal útočník Motoru Valský a zvýšil na 4:0. Na straně Pardubic se snažili korigovat Říčka a po vypršení budějovické přesilovky Rohlík, ale stav se ještě neměnil.

Po úvodní přestávce se do branky Pardubic vrátil Klouček, zanedlouho hráli domácí první početní výhodu. Východočeši se usadili v útočném pásmu, ale první trefy se dočkali až při rovnoměrném počtu hráčů na ledě. Už se zdálo, že z další akce nic nevytěží, ale puk se dostal zpět před branku hostů, kde ho pohotově dorazil Blümel.

Domácí měli ve druhé třetině střeleckou převahu, hosty navíc dvakrát zachránila branková konstrukce. Do tyčky mířili obránce Košťálek a ve 35. minutě pak pohotovou střelou i útočník Rohlík. V závěru druhého dějství přerušilo pardubickou aktivitu vyloučení, hosté stále drželi tříbrankový náskok.

Ve třetí třetině Pardubičtí další přesilovku nevyužili, následovala naopak pojistka na straně hostů. Ve 47. minutě připravil Hanzl pozici pro Doležala, jenž přidal pátý gól Jihočechů. Krátce po něm ještě Ondráček orazítkoval tyč pardubické branky. Když potom brankář Klouček přišel o hokejku, uzavřel Ondráček přesnou střelou na 1:6. O góly Jihočechů se postaralo šest různých střelců, tři kanadské body zapsal obránce Percy.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice 1:6 (0:4, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. Blümel (Hecl, Vála) - 5. Percy (Holec, Pech), 7. Karabáček (Percy), 9. Štencel (J. Novotný, Abdul), 12. Valský (Percy, J. Novotný), 47. Z. Doležal (M. Hanzl, Abdul), 57. J. Ondráček (Valský). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Klouček (9.- 20. Soukup) - Nakládal, Robertson, Košťálek, J. Mikuš, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Hecl. Trenér: R. Král.
České Budějovice: Hrachovina – Bučko, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Štencel - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Z. Doležal, J. Novotný, Abdul - Valský, J. Ondráček, Vondrka – Gulaš, Pech, Holec. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články