Hlavní obsah

Hokejoví útočníci Kaše a Lauko by měli i nadále hrát ve Varech

Karlovy Vary

Hokejoví útočníci David Kaše a Jakub Lauko by měli i nadále oblékat dres Karlových Varů. Představitelé Philadelphie respektive Bostonu české hráče nepovolali před blížícím se startem NHL zpátky do zámoří, oba by tak měli pokračovat v extralize.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

David Kaše z Karlových Varů během zápasu s Vítkovicemi.

Článek

"Zatím zůstávají v Karlových Varech, protože nebyli zařazeni do základních kádrů svých mužstev v NHL. Uvidíme, co se bude dít, až, nebo spíš jestli, se spustí nižší zámořské soutěže," uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout na klubovém webu.

Sezona NHL by měla začít 13. ledna, o deset dní dříve má většina týmů zahájit přípravné kempy. Kluby tak v minulých dnech již začaly stahovat své hráče z Evropy do zámoří, neboť v USA i Kanadě musí absolvovat karanténu. S extraligou se proto již rozloučili například Filip Zadina, Filip Hronek nebo Daniel Vladař.

Start sezony v nižší AHL ještě stanoven nebyl, takže Lauko i Kaše by měli pokračovat v Česku. Oba útočníci v listopadu podepsali se Západočechy smlouvy do 30. dubna a patří mezi klíčové hráče Energie, momentálně pátého týmu soutěže.

Třiadvacetiletý Kaše, jenž se tento týden představil s reprezentací na turnaji v Moskvě, doposud nasbíral v 18 zápasech v české nejvyšší soutěži 16 bodů za pět branek a 11 asistencí. O tři roky mladší Lauko odehrál 16 utkání, ve kterých vstřelil tři góly a přidal stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: