Hlavní obsah

Hokejový brankář Malík se vrací z Finska, bude chytat za Plzeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Nick Malík se po třech sezonách ve Finsku vrací do extraligy a bude v ní hájit barvy Plzně. Dvaadvacetiletý gólman podepsal na západě Čech dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Nick Malík posílí Plzeň.

Článek

„Nick je stále mladý, perspektivní, velmi dobrý gólman, který má v sobě velký talent. Stále má chuť se posunout. Delší dobu jsem poctivě sledoval jeho výkony a moc se mi líbil. Rád pracuji s gólmany, kteří chtějí něčeho dosáhnout, na spolupráci s ním se velice těším,“ uvedl trenér brankářů Škody Rudolf Pejchar.

Malík je bývalý juniorský reprezentant, představil se na dvou světových šampionátech hráčů do 20 let. V roce 2021 odešel z prvoligového Frýdku-Místku do Finska a hrál za tým KooKoo. V průběhu tří sezon odchytal 96 utkání s průměrem 2,39 inkasované branky na zápas a úspěšností 90,20 procenta; osmkrát udržel čisté konto.

Syn bývalého úspěšného obránce Marka Malíka, který bude v příští sezoně působit na střídačce mistrovského Třince, vytvoří v Plzni dvojici se slovenským brankářem Dávidem Hrenákem.