Hlavní obsah

Hokejový Liberec si pojistil osm hráčů kádru, pokračuje i Birner

Liberec

Hned osm hráčů ze současného kádru si krátce před startem semifinále play off extraligy pojistil hokejový Liberec. V dresu Bílých Tygrů budou pokračovat brankář Jaroslav Pavelka, obránci Lukáš Derner, Mislav Rosandič, Ronald Knot a útočníci Michal Birner, Jaroslav Vlach, Adam Najman a Jan Šír. Severočeši o tom informovali ve vysílání virtuálního studia, které pro fanoušky při play off připravují.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Michal Birner z Liberce.

Článek

Tříletou smlouvu podepsal pětatřicetiletý reprezentační útočník Birner, který se v Liberci podílel v sezoně 2015/16 na zisku mistrovského titulu a v listopadu 2018 se k Tygrům vrátil z angažmá ve Švýcarsku. "Michalovi končil původní kontrakt sice až za rok, ale rozhodli jsme si jej pojistit již nyní. Nejsme naivní, Michal měl jistě nabídky i z jiných klubů, proto jsme rádi, že jsme se domluvili. Patří mezi top hráče z celé Evropy a je lídrem nejen na ledě, ale také v kabině," uvedl sportovní manažer a trenér Patrik Augusta k podpisu nejproduktivnějšího hráče kádru.

Na titulu před pěti lety se podílel i o dva roky starší Derner, který podepsal roční smlouvu. "Jednání s Lukášem bylo velmi rychlé. On měl zájem, my jsme měli zájem. Jde o jednu z ikon klubu, prakticky celou kariéru odehrál v Liberci. Jsem hrozně rád, že s námi bude pokračovat," řekl Augusta na adresu obránce, který za Liberec odehrál více než 700 zápasů.

Důležitou součástí sestavy jsou aktuálně i Rosandič, Knot a Vlach. Rosandič byl v základní části nejproduktivnějším obráncem, Vlach ve své průlomové sezoně třetím nejproduktivnějším hráčem. "Mislav byl naším nejproduktivnějším bekem, což samo o sobě značí, že mezi nás skvěle zapadl. Je to vynikající bruslař, výborně hraje s kotoučem a stal se díky tomu jedním ze stálých členů našich přesilovkových formací. Jistě i on cítí, že se u nás může dále posouvat a že tím může posunout také naši organizaci," uvedl Augusta.

Reklama

Související témata: