Hlavní obsah

Hokejový mistr pouští opory, do Vítkovic se vrací obránce Krenželok

V kádru mistrovského Třince nebudou pokračovat obránce David Musil či v útoku bratři Ondřej a Michal Kovařčíkovi. Na odchodu je i další útočník David Kofroň. Do Brna se stěhuje bek Tomáš Kundrátek. Již dříve byl avizován odchod kouče Václava Varadi a jednoho z asistentů Marka Zadiny, klub nyní potvrdil, že odchází i druhý asistent Aleš Krátoška. Do Vítkovic se pro změnu vrací po dvou letech obránce Daniel Krenželok. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Orlové naposledy působil v prvoligovém Frýdku-Místku a v uplynulé sezoně nastoupil i v sedmi zápasech základní části v nejvyšší soutěži za mistrovský Třinec.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Kovařčík z Třince ve finálovém zápase proti Spartě

Článek

Devětadvacetiletý Musil odehrál v dresu Slezanů pět sezon od návratu ze zámoří, oslavil tak s nimi všechny tři tituly ze zlatého hattricku. Jeho jméno bylo skloňováno ve spojení s Pardubicemi, ale oficiálně jeho příchod na východ Čech potvrzen dosud nebyl. Dvaatřicetiletý Kundrátek strávil v Třinci poslední tři celé sezony, dnes už ho jako posilu představila Kometa.

"Oba dva patří do kategorie rozdílový hráč. Jejich odchody nás samozřejmě mrzí, nicméně nikdy jsme nechtěli držet hráče za každou cenu. Tomáše a Davida nebude jednoduché nahradit nejenom po sportovní, ale i lidské stránce," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Pro změnu prostředí se rozhodl třiadvacetiletý Kofroň, výzva v podobě zahraničního angažmá je před bratry Kovařčíky. Šestadvacetiletý Ondřej i o rok mladší Michal byli u všech významných úspěchů Ocelářů v posledních letech. Nejprve získali juniorský titul (2016) a výrazně jsou podepsaní i pod zlatým hattrickem v extralize.

"Příběh těchto dvou kluků snad není potřeba opakovat: od vyjukaných dorostenců k sebevědomým extraligovým šampionům. Před sezonou o nich hovořil prezident klubu Ján Moder, že je čas, aby převzali víc zodpovědnosti a získali větší roli. Myslím, že zejména v play off těm slovům dostáli. Věřím, že se k nám jednou vrátí a ukážou, co se ve světě naučili," řekl Peterek.

Kouč Varaďa oznámil odchod s velkým předstihem, o jeho budoucnosti prozatím není jasno. Zadina bude v Pardubicích asistentem nově příchozího hlavního kouče Radima Rulíka. V Třinci nebude pokračovat ani Krátoška.

"Aleše jsme přivedli před sezonou, aby rozšířil trenérský tým v náročné sezoně a pomohl nám k vysněnému třetímu titulu. Přesně tak se stalo. Jak sám řekl po vítězném finále v kabině: přišel, viděl a zvítězil," uvedl Peterek s úsměvem.

"Dan se vrací v podstatě do mateřského klubu, ve kterém startoval svou kariéru v dospělém hokeji. Má k Vítkovicím vztah. Za dva roky v Jihlavě a v třinecké organizaci posbíral nové zkušenosti a dozrál. Věříme, že u nás ještě více rozvine svůj potenciál," řekl klubovému webu sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Za Třinec si v této sezoně připsal gól a asistencí. V první lize hrál v uplynulé sezoně i za Přerov a ve 34 duelech zaznamenal 19 bodů za 10 branek a devět asistencí. Z Vítkovic odešel v lednu 2020 hostovat do Komety Brno a hrál i za prvoligovou Třebíč. Sezonu 2020/21 strávil v druhé nejvyšší soutěži v Jihlavě.

"Je to domácí hráč, který by se po období, kdy často měnil kluby, měl usadit. Je vysoký, v minulosti prošel juniorskými reprezentacemi, je mladý, vidíme v něm potenciál a ve čtyřiadvaceti letech už by si měl zajistit stabilní místo v sestavě," doplnil hlavní trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Reklama

Související témata: