Hlavní obsah

Hokejový Suárez? Úlet, karlovarský obránce při zápase pokousal soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle byl teda pořádný úlet, který však na stadionu zřejmě nikdo neviděl. Vyjma samotných aktérů. V pátečním hokejovém západočeském derby si karlovarský obránce Michal Plutnar pomohl poněkud neobvyklým způsobem. Svého plzeňského soupeře Jana Piskáčka pokousal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovarský obránce Michal Plutnar v zápase pokousal plzeňského Jana PiskáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Nenápadný incident se stal sedm minut před koncem druhé třetiny. Energie, která utkání ovládla 3:2 v prodloužení, v té době vedla 2:1. Michal Plutnar v útočném pásmu sváděl férový souboj s domácím obráncem Piskáčkem. Tedy férový až do té doby, než předvedl absolutní zkrat.

Přidržel si Piskáčkovu ruku a soupeře pokousal. Na bizarní událost den po zápase upozornil na sociální síti X plzeňský kustod Jakub Vais. „Včerejší derby s Karlovými Vary mělo super atmosféru, pěkné akce, ale bohužel jen za bod pro nás. Vary hodně kousaly, teda on Michal Plutnar kousal doslova,“ rýpnul si do 29leté defenzivní opory Energie.

A přiložil i fotku s modřinou, kterou si Piskáček z netradičního přestupku odnesl. „Řádí nám v extralize asi Luis Suárez,“ poznamenal Vais a srovnal Plutnara se známým uruguayským fotbalistou, který „proslul“ několika podobnými prohřešky.

K momentu se v sobotu večer vyjádřil i sám Plutnar. „Celá věc mě moc mrzí a rozhodně v ní nebyl žádný úmysl. Chtěl bych se omluvit jak našemu soupeři a klubu, tak i vedení našeho klubu a fanouškům,“ uvedl bek prostřednictvím tiskové zprávy klubu.

V ní však také stojí, že „v zápalu boje došlo k nešťastnému a nezaviněnému incidentu, kdy obránce Energie reflexivně kousl svého soupeře do paže“ a že „si nebyl svého počínání vědom“. Plutnar alespoň po zápase plzeňského obránce kontaktoval a omluvil se mu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Energie Karlovy Vary 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Screen z konverzace klub přiložil do článku. „Vrtalo mi hlavou, že jsi mi říkal, jestli jsem tě kousl. Tak jsem se koukal na záznam a jednou jsme spolu v souboji ve druhé třetině byli, a vůbec si nevybavuju, že bych něco takového udělal. Pokud je to pravda, tak se moc omlouvám a věř mi, že takové věci nedělám,“ napsal Plutnar Piskáčkovi.

Rodák z Chotěboře se v utkání obešel bez trestu. Pravidla však i na toto v hokeji zatím nevídané provinění myslí. Kdyby rozhodčím jeho těžko postřehnutelný zkrat neunikl, mohli mu udělit osobní trest do konce utkání. Incidentem se zabývá i disciplinární komise, která vynese verdikt v neděli ráno.

Reklama