Hlavní obsah

Krádež století? Nikoliv, Frodlovi zázračný zákrok vzalo video. Já bych gól neuznal, směje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle mohl být jednoznačně zákrok sezony. Gólman karlovarské Energie Dominik Frodl v západočeském derby senzačně skočil po zakončení osamoceného Miroslava Indráka. Nikdo na stadionu netušil, že však kotouč zachytil až těsně za brankovou čárou, což není prokazatelně vidět ani na jednom z televizních záběrů. Plzeň tak v závěru srovnala na 2:2, ale hosty to nemusí tolik mrzet, protože nakonec urvali vítězství 3:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Úžasný zákrok Dominika Frodla byl nakonec k ničemu, puk z hole Indráka podle sudích překročil brankovou čáruVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Běžela už 55. minuta dramatického a vyhecovaného derby. Dominik Frodl deptal své bývalé spoluhráče, připsal si celkem 37 zákroků. Jen proti Indrákovi pokryl tři obrovské šance. A na první pohled i tu čtvrtou, největší. „Vůbec jsem nevěřil, že by to mohl být gól. Dominik to skvěle chytil, podle mě ještě před čárou,“ uznával i sám střelec.

Televizní záběry nenabídly pohled shora. Zřejmě podle něj však nakonec rozhodčí usoudili, že kotouč celým objemem překročil brankovou čáru. „Průkazný záběr jsme nenašli. Ale neznamená to, že sudí nemají jiné záběry. Prostě gól uznali a my s tím nic neuděláme,“ komentoval spornou situaci asistent hostujícího trenéra Václav Eismann.

Frodl bral kontroverzní moment s nadhledem. „Já bych ho neuznal. Rozhodčí to udělali tak, že si z toho zákroku nic nevezmu,“ vtipkoval dobře naladěný brankář. „Rád se na to podívám a pak napíšu na Twitter, co si o tom myslím,“ culil se 27letý tahoun Energie, který je na sociálních sítích aktivní.

A skutečně jen pár desítek minut po zápase přidal příspěvek s fotkou z horního záběru, kde je jeho lapačka vidět za brankovou čárou. Frodl si nicméně na obrázku ve vtipu přemaloval červenou linii a přidal krátký ironický komentář „Nebyl“.

Indrák, v utkání jednoznačně nejaktivnější plzeňský útočník, se po své střele nejprve sklesle svalil k mantinelu a sám nechápal, že zazdil další tutovku. O pár minut později se ale nakonec radoval. Na střídačce kroutil hlavou. Jeho první trefa za Škodu po návratu z Kladna byla hodně netradiční. „Šance měl, tak asi si ten gól zasloužil,“ podotkl Frodl.

Po utrápeném začátku sezony se Indrák zvedá, bodoval třikrát po sobě. Paradoxně na netradiční pozici centra, kde zaskakuje za zraněného Mertla. „Jsem až překvapený, jak mi tahle role sedne. Šancí si vypracovávám dost, konečně mi to tam spadlo,“ liboval si 28letý forvard.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Energie Karlovy Vary 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jen ho mrzelo, že modrobílí nedotáhli obrat z 0:2 a inkasovali už po 18 vteřinách prodloužení. Karlovy Vary tak slavily vítězství. A nejen na ledě, ale i v hledišti, kde při nejvyšší letošní plzeňské návštěvě 6029 diváků přefandili domácí příznivce. „Skvělá atmosféra. Pro takové zápasy hokej hrajeme,“ ocenil i Frodl.

Energie si díky čtvrté venkovní výhře z posledních pěti duelů udržela sedmou příčku. Přitom na vlastním ledě mají přesně opačnou bilanci jediné výhry z pěti utkání. „Asi nám venku sedí hrát z obrany a kousat z rychlých protiútoků. Snad se nám začne dařit i doma,“ věří Frodl. „Ale recept na to nemám. I kdybych ho měl, stejně vám ho neřeknu, a hlavně už bychom vyhrávali,“ usmívala se karlovarská jednička.

Reklama