Hlavní obsah

Hokejový útočník Růžička pokračuje v Třinci, Jašek končí

Třinec

Hokejový útočník Martin Růžička zůstává v Třinci. Nejlepší extraligový střelec v sezoně 2012/13, jemuž se v tomto ročníku příliš nedařilo, podepsal s klubem novou smlouvu. V dresu Ocelářů nebude naopak pokračovat juniorský reprezentant Lukáš Jašek.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Růžička bude nadále oblékat dres třineckých Ocelářů.

Článek

"Martin má chuť bojovat za Oceláře a dokázat, že je platným hráčem. V play off ta jeho chuť byla vidět, ale nepadalo mu to. Na podmínkách smlouvy jsme se domlouvali snad jen půl hodiny," uvedl sportovní manažer Jan Peterek na klubovém webu. Jednatřicetiletý Růžička, jenž se před šesti lety výrazně podílel v dresu Třince na zisku titulu, souhlasil se snížením platu.

V klubu naopak končí devatenáctiletý útočník Jašek, který se rozhodl odejít. "Měli jsme setkání s Lukášem, jeho otcem a taky agentem. Zkoušeli jsme ho přemluvit, aby zůstal, ale měl trochu jinou představu o své budoucnosti. Musíme to tedy respektovat," uvedl Peterek.

Třinečtí mají zájem o to, aby se do týmu vrátil útočník Jiří Polanský, jenž v průběhu sezóny po sporech s trenérem Vladimírem Kýhosem odešel do švýcarského Oltenu. Kýhos v klubu po sezoně skončil.

"Jirka je momentálně na dovolené, ale probíhají jednání. Má o něj údajně stále zájem Olten, ale on sám prioritně myslí na návrat do Třince. Pevně věřím, že ho budeme v další sezóně vídat znovu v ocelářském dresu," uvedl prezident Ocelářů Ján Moder.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec