Hlavní obsah

Holík rozhodl. Preferuju týmový úspěch, tvrdí útočník Komety po výhře nad Pardubicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v úterý v Mladé Boleslavi měli brněnští hokejisté i v dalším duelu nejvyšší soutěže doma s Pardubicemi špatný začátek, ale o den později se jim povedl velký obrat. Kometa prohrávala v předehrávce 34. kola 0:2, avšak nakonec přetlačila Dynamo 4:3 a ukončila tak východočeskému celku sérii sedmi vítězství v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor vítězné branky Petr Holík z Brna. Za ním Peter Mueller.

Článek
Fotogalerie

Cenný triumf Brňanům zajistil pouhé tři minuty před koncem přesnou trefou Petr Holík, který se po nedávné reprezentační pauze vrátil po zranění na extraligový led. „Padlo mně to tam trochu se štěstím. Zaťovič mi přihrával do forhendu, avšak jeden z pardubických beků puk tečoval, a já měl zakončení kvůli tomu o něco těžší. Naštěstí puk skončil v síti," oddechl si.

V úvodu střetnutí mu ovšem příliš do smíchu nebylo, když Kometa hned zkraje dvakrát inkasovala. „V našem obranném pásmu jsme měli hrozný binec. Nepohlídali jsme si dorážky. O první přestávce jsme si v kabině řekli, že to takhle dál nejde. Pak už jsme byli v defenzívě mnohem zodpovědnější. Věřili jsme, že my naopak nějaké šance proměníme, což se povedlo," lebedí si Holík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna dává gól. Vlevo brankář Pardubic Dominik Frodl, zády Martin Zaťovič z Brna.

Ohledně svého zdravotního stavu nechce být příliš konkrétní. „Cítím se v rámci možností. Rameno drží, tak je to super," tvrdí.

Holík ocenil Muellerovu kontaktní branku na 1:2 na začátku druhé třetiny, kterou Kometa vstřelila v oslabení. „Michal Gulaši mu hned po buly poslal skvělý pas. Vím, že se na to dopředu domlouvali. Guli Petera Muellera skvěle viděl. Ten gól nás nakopl," chválí oba parťáky.

Je prvním hokejistou v české extralize, který zaokrouhlil počet asistencí na tři sta, a zároveň mu ještě nebylo třicet let. „Je pěkné to poslouchat. Nijak to ovšem neřeším. Chci ještě pár sezon hokej hrát, a tak snad přidám dost dalších kanadských bodů. Takové osobní statistiky jsou hezké, avšak pro mě je mnohem víc týmový úspěch. A já bych se nějakého chtěl ještě s Kometou dočkat," svěřil se Holík.

Jeho přínosu pro mužstvo si považuje brněnský asistent Jiří Horáček. „Petr je výborný hokejista na ledě i v kabině. I během zranění na sobě neustále tvrdě pracoval, aby byl co nejlíp připravený, až mu lékaři dovolí hrát. V utkání s Pardubicemi nám moc pomohl. Kéž by se mu takhle dařilo dál," přeje si Horáček.

Reklama

Související témata: