Hlavní obsah

Hořava je nejlepší trenér, co mě kdy vedl. Jsem nadšený, řekl Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herně lepší, výsledkově opět bída. Hokejisté Sparty nastoupili v Třinci naposledy po odvolání Pavla Patery k extraligovému utkání pod vedením trojice Petr Ton, Jaroslav Hlinka a František Ptáček, body z toho ale ani na druhý pokus nebyly. V repríze posledního finále prohráli na ledě úřadujícího mistra 1:2 a nebodovali pošesté v řadě a zůstávají předposlední.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Potyčka za třineckou brankou. Zleva Vladimír Dravecký z Třince, Miroslav Forman ze Sparty, Daniel Kurovský z Třince, Jakub Jeřábek z Třince a Vladimír Sobotka ze Sparty.

Článek

Třineckým stačily ke třem bodům dva góly v rozmezí tří minut úvodní třetiny, Sparťané doplatili na tragickou střelbu. Dvakrát jeli na třineckého gólmana Marka Mazance sami, dvakrát trefili tyčku, velkou šanci zahodil ve třetí části i Michal Řepík, jenž před odkrytou brankou netrefil puk.

Ten do domácí branky dostal až v 54. minutě svižnou střelou Miroslav Forman, který se do sestavy Sparty vrátil po šestizápasové pauze. „Oni ty chyby, co jsme udělali potrestali vícekrát než my ty jejich, proto si neodvážíme žádný bod," litoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Karlis Čukste z Třince, brankář Marek Mazanec z Třince a David Němeček ze Sparty.

„Ale rozhodně jsme nebyli horší. Bojovali jsme, bylo tam hodně dobrých věcí, máme se od čeho odrazit. Je to myslím především o tom vyhrát jeden zápas a zlomit to. Pak půjdeme hodně rychle nahoru, protože ten tým má velkou kvalitu. Hodně z nás to zažilo i loni, kdy jsme se z té deky vyhrabali a vyhrabeme se z ní i letos," zdůraznil důrazný útočník Sparty.

Loňský finalista v reprezentační přestávce předvedl neuvěřitelnou anabázi při hledání nového trenéra místo odvolaného Pavla Patery. Měl to být Miloslav Hořava, pak Václav Varaďa a nakonec se jím den před cestou do Slezska stal Hořava. V Třinci ale ještě nebyl, Spartu povede až pátek v Karlových Varech. „Tohle jsme nesledovali. Věděli jsme, že nahoře (vedení klubu) ještě nic neohlásili a noviny zase tolik nečteme. Navíc se ukázalo, že ne vždy je v nich pravda," rýpl si s úsměvem Forman.

Návrat trenéra, který Spartu v minulém extraligovém ročníku dovedl společně s Josefem Jandačem do finále, 32letý hokejista přivítal. „Venca Varaďa je určitě velice kvalitní trenér. I když ho tolik neznám, tak ty úspěchy má. Ale pan Hořava je nejlepší trenér, co mě kdy vedl, takže jsem nadšený," svěřil se Forman.

Reklama

Související témata: