Hlavní obsah

Horor na Spartě! Pro Jarůška přijeli na led záchranáři s nosítky a odvezli ho do nemocnice

Praha

Fanoušci v O2 areně právě vytleskávali domácí Spartu, že dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející průběh extraligového utkání s hokejisty Karlových Varů, když celý stadión najednou ztichl. Richard Jarůšek totiž po ošklivém nárazu hlavou do mantinelu zůstal několik minut ležet na ledě a kluziště nakonec musel opustit na nosítkách a v péči záchranářů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Richard Jarůšek ze Sparty (vpravo) leží na ledě po nárazu do mantinelu. Sklání se nad ním karlovarský Martin Rohan.

Článek

Jarůšek za stavu 4:2 pro Spartu dobrusloval puk směřující za branku Karlových Varů, když se před zadním mantinelem dostal do souboje s obráncem Západočechů Martinem Rohanem. Po vzájemném kontaktu, který ale nebyl faulem, narazil v plné rychlosti a celou svou vahou hlavou na mantinel.

Urostlému forvardovi Pražanů okamžitě přispěchal na pomoc klubový lékař, kterého následně doplnili i záchranáři s nosítky. Jarůšek se na nich při opouštění ledové plochy hýbal, pochopitelně byl ale pořádně otřesený.

Bezprostředně po utkání ihned zamířil do jedné z pražských nemocnic na podrobnější vyšetření.

„Richard odjel na CT vyšetření. Nejsem lékař, ale má pohmožděný nebo naražený krk, páteř... Před odjezdem mluvil, hýbal rukama a byl ve stabilizovaném stavu. Byl oukej, ale je potřeba hlubší vyšetření, protože s takovou věcí není radno si zahrávat,“ prohlásil asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

„Když jsem k němu na ledě jel, vypadal, že je relativně v pohodě. Klečel na kolenou, samozřejmě měl ale bolesti. Pak, když už ležel, jsem si všiml, že má krev u nosu. Doufám, že bude v pořádku. Odnesli ho ale na nosítkách, takže nic lehkého to asi nebude. Snad bude zdravý,“ přeje si kapitán Petr Vrána, který se pod výhru Sparty 5:2 podepsal vítězným gólem a asistencí navrch.

Reklama

Související témata: