Hlavní obsah

Houpačka končí, Kladno slaví. A my jsme zase s dlouhými nosy, posteskl si Ujčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední čtyři sezony platilo, že Kladno pravidelně střídá účast v tuzemských dvou nejvyšších hokejových soutěžích. Tahle houpačka ale končí, Rytíři v pátém utkání baráže zdolali Jihlavu 6:3, celkově vyhráli 4:1 na zápasy a udrželi extraligovou příslušnost i pro příští ročník.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Gólman Kladna Landon Bow zasahuje.

Článek
Fotogalerie

„Cítím úlevu. Šli jsme do náročné sezony v chomutovském azylu s cílem zachránit pro Kladno extraligu, a to jsme splnili. Rozhodli Plekanec s Kubíkem, kteří nás táhli celou sezonu. A vyzdvihl bych i Zikmunda, kterého 14 dní před startem série nastřelili pukem a měl rozdrcený palec. Stejně s ním odehrál celou baráž," řekl trenér Kladna David Čermák.

Byly to však v pondělí pro partu okolo hrajícího majitele klubu Jaromíra Jágra velké nervy, Dukla ještě necelých šest minut před koncem třetí třetiny držela stav 3:3 a dvakrát navíc trefila tyčku.

Jenže pak se ukázala důležitost Plekance pro Rytíře. V přesilovce svou druhou asistencí v zápase pomohl připravit druhý gól Beranovi, aby za dalších 52 vteřin sám přidal pátou pojistku. 39letý útočník tak v pěti zápasech baráže zapsal rovných deset bodů a po Kubíkovi, jenž zaznamenal ještě o dva body víc a v pondělí přidal dva góly, byl druhým nejproduktivnějším hráčem prolínací soutěže.

Jágrovi se ulevilo, Kladno se zachránilo. Bude hrát za Rytíře i v příští sezoně?Video: Sport.cz

„Věděli jsme, že to bude náročné a netušili, jak přistoupit ke 40denní pauze před baráží. Potvrdilo se to, až na čtvrtý zápas baráže, který byl ovlivněný trestem pro brankáře Žukova do konce utkání, se všechny ostatní táhly až do třetí třetiny," prohlásil Jágr.

„Rok se sešel s rokem a my jsme po konci série zase s dlouhými nosy. Škoda," připomínal trenér Jihlavy Viktor Ujčík loňské finále první ligy, které Dukla s Kladnem prohrála v sedmi zápasech a Rytíři si tak zajistili přímý postup do extraligy.

„Letos mělo Kladno postavený extraligový tým a sportovně uznávám, že byli lepší. Jako tým jsme hráli výborně, kádr jsme ale neměli tak široký jako soupeř," věděl Ujčík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín