Hlavní obsah

Bartošák definitivně končí v Hradci, opětovně a závažně porušil smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejdřív to před zápasem se Spartou zaznělo vlastně jen tak mimoděk od hlasatele pro hradecké fanoušky na stadionu, po utkání se to už proměnilo i v oficiální zprávu. Brankář Patrik Bartošák končí v kádru hradeckého Mountfieldu, s klubem se dohodl na předčasném rozvázání smlouvy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Patrik Bartošák v Hradci skončil

Článek

Není to překvapivé rozuzlení. Bartošáka vedení Mountfieldu už minulý pátek postavilo mimo kádr, byť nikdo pořádně neznal hlavní důvod. „Patrik Bartošák se v pátek 24. listopadu nedostavil na dopolední trénink, sraz před utkáním proti Kladnu ani plánovanou schůzku. Vedení klubu následně vydalo prohlášení, vyřadilo hráče z kádru a zjišťovalo veškeré aktuální informace. Z nich mimo jiné vyplynulo, že Patrik Bartošák nebyl účastníkem dopravní nehody s účastí Policie ČR, a většina spekulací se tak nezakládala na pravdě,“ stojí v aktuálním prohlášení klubu.

Nicméně podle něj byla neomluvená absence Bartošáka na tréninku opakovaná a došlo tak „opětovně k závažnému porušení smluvních povinností ze strany hráče“.

Za mantinelem: O Bartošákově dalším maléru, vítkovickém utrpení i souboji o extraligovou čtyřkuVideo: Sport.cz

„Přestože Patrik patřil dle našich předpokladů k nejlepším brankářům extraligy, tyto prohřešky a s nimi spojené následné spekulace, byť ne všechny se ukázaly jako pravdivé, vrhají bohužel špatné světlo na hráče i klub. Proto jsme se domluvili na předčasném ukončení kontraktu. Patrikovi přejeme hodně štěstí do budoucna,“ uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Bartošák je průšvihář. V minulosti byl nařčen z domácího násilí, kvůli čemuž mu krachnul sen o NHL v dresu Los Angeles Kings. Veřejným tajemstvím pak byly jeho opakované problémy s alkoholem. „Vím, že bohužel tu historii mám. A jedinou cestou, jak se ochránit, je, že některým lidem nepolezu na oči a nedám jim důvod, aby se hrabali v mém soukromí,“ sliboval Bartošák před startem sezony v rozhovoru pro Sport.cz.

A říkal, že si za škatulku potížisty může sám. „Mám rád sebereflexi, takže si řeknu, že jsem v minulosti měl trošku dbát na svou image. Budovat si pověst. Jenže jsi na to, Patriku s*al, tak se nediv.“

Nyní Mountfield hledá za něj náhradu a možná by nejraději byl za návrat někoho, kdo už tam chytal, protože v zákulisí se skloňují jména jako Matěj Machovský z Vítkovic, Filip Novotný z Mladé Boleslavi či Jaroslav Pavelka z Prostějova. Všichni tři už v minulosti hradecký dres oblékali. „V otázce doplnění brankoviště by vedení klubu mělo rádo jasno do konce tohoto týdne,“ píše se prohlášení.

Reklama