Hlavní obsah

Hradec už má náhradu za Bartošáka. Našel ji ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový klub Mountfield Hradec Králové angažoval po rozchodu s Patrikem Bartošákem finského brankáře Eetua Laurikainena. 30letý gólman podepsal v Hradci kontrakt do konce této sezony. Brankářskou dvojici bude tvořit s Janem Lukášem.

Foto: Profimedia.cz

Finský brankář Eetu Laurikainen se představil i v roce 2019 v reprezentaci proti Česku.

Článek

„Současný trh s volnými hráči je velmi omezený, a i proto jsme rádi, že se nám podařilo podepsat tohoto zkušeného gólmana. Eetu se na angažmá v Hradci Králové hodně těší a v úterý by se měl připojit k našemu týmu. Pevně věřím, že máme pro zbytek této sezony vyřešenou situaci s gólmany a můžeme se věnovat jen sportu a našim výkonům,“ uvedl pro klubové stránky generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Laurikainen hokejově vyrostl v Jyväskylä, ve 20 letech odešel do zámoří, avšak nejvýše se dostal do „farmářské“ AHL. Poslední roky vcelku pravidelně nastupuje ve finské nejvyšší soutěži, v roce 2019 si dokonce zachytal za reprezentaci Suomi proti Česku. V minulé sezoně okusil i švýcarskou ligu, v té současné nastoupil ve Finsku už za dva kluby, nicméně nebyl spokojen s prostorem, a tak využil nabídky od Hradce.

Ten rychle hledal náhradu za Patrika Bartošáka, s kterým minulý týden rozvázal smlouvu. Bartošák opakovaně nechodil na tréninky a porušoval tak hráčské povinnosti. Následně vedení hokejového Mountfieldu jednalo o příchodu Slováka Júlia Hudáčka, ovšem podle slovenského novináře Tomáše Prokopa se nedohodli na smlouvě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.