Hlavní obsah

Hradecké těší hlavně body. Nešly nám nohy, ale byli jsme produktivnější, libuje si obránce Pilař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protáhli sérii vítězných zápasů v řadě na osm. Hokejisté Hradce Králové zvítězili v extraligovém duelu v Brně 4:2 a vrátili se do čela tabulky nejvyšší soutěže. „Tentokrát jsme ale nezahráli nijak oslnivě. Moc nám nešly nohy, avšak tři body jsme nakonec urvali. A to se počítá," usmívá se spokojený obránce Mountfieldu Radek Pilař.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kelly Klíma z Hradce Králové, Otakar Šik z Brna v akci během extraligového utkání.

Článek

Pilař na konci prostřední dvacetiminutovky záhy odpověděl na brněnské vyrovnání na 1:1. „Ten gól nám moc pomohl," netají radost z klíčové trefy. „A v závěru jsme pak přestáli tlak Komety po jejím snížení na jednogólový rozdíl," těší ho, že Východočeši pečetili triumf při power play domácích čtvrtou trefou do prázdné branky.

Uznal ale, že Kometa jeho tým přehrávala. „Jenže svoje šance neproměňovala. Nás podržel brankář Kiviaho. Před blížícím se play off je skvělé, že se můžeme opřít o dva velmi spolehlivé gólmany. A byli jsme produktivnější než domácí," našel Pilař hlavní příčiny vítězství.

Podle něj budou Hradečtí ve zbývajících duelech základní části extraligy již ladit formu na play off. „Je super, že už máme jistotu, že do něj vstoupíme nejhůř druzí. To bylo naším cílem," naznačil, že zisk Prezidentského poháru není pro jeho mužstvo hlavní prioritou.

Rovněž hradecký asistent Ladislav Čihák souhlasí, že jeho tým musí být po utkání na ledě Komety spokojený především s body. „Naše hra nebyla zdaleka optimální. Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa. Prohráli jsme dost osobních soubojů a občas jsme zbytečně ztráceli puky. Pustili jsme Brňany do řady šancí, avšak přesto jsme našli cestu k vítězství. Toho si považujeme. Musíme se však poučit, a příště se chyb vyvarovat," plánuje.

Pochvaluje si výtečnou atmosféru v brněnské aréně. „Je moc dobře, že už může chodit na hokej zase víc lidí. Zvlášť v hale Komety to bylo znát. Diváci tady umí být pořádně hlasití. To je obrovské pozitivum v současné složité době," libuje si Čihák.

Reklama

Související témata: