Hlavní obsah

Hráz jménem Frodl. Chytil jsem šanci za pačesy, zářil pardubický gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce podlehli v úterním pátém kole extraligy na domácím ledě Pardubicím 1:2, a už v ní nejsou stoprocentní. Vylámali si zuby na výborném gólmanovi Dominiku Frodlovi, který dostal příležitost poprvé v sezoně a blýskl se jednatřiceti úspěšnými zásahy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pardubický gólman Dominik Frodl při utkání na ledě Olomouce.

Článek

Na šanci jste čekal čtyři kola. Jaké to z vašeho pohledu bylo?

Po šesti letech jsem poprvé v profesionálním hokeji nezačínal sezónu. Proto to dnes bylo něco jiného. Mám už ale zkušenosti, dokázal jsem se na to připravit, máme tři body, a to je skvělé. Do brány jsem se prostě dostal až teď, šanci jsem chytil za pačesy, vyhráli jsme, a to je hlavní.

Jednoduché jste to ale v Olomouci neměli?

Důležité bylo, že jsme přečkali plno oslabení. A musím vyzvednout třetí třetinu. Domácí v ní měli mít největší tlak, ale my jsme ji odehráli parádně. Prakticky jsme je k ničemu nepustili.

Působil jste velmi klidně. Měl jste nějaký moment, kdy vám bylo úzko?

Asi jo. Ve druhé třetině, když jsme čelili čtyřminutové přesilovce. Šancí v ní měli dost. I první však byla náročná. Olomouc se klasicky tlačila do brány, bylo tam hodně závarů. Proto nejsem schopen uvést jeden. Měli toho plno, společně s výbornými zadáky jsme to ale zvládli.

Z pěti zápasů jste čtyři vyhráli většinou o gól...

Máme spoustu nových hráčů. Kvalita je u nás obrovská. Jsme si toho vědomi a víme, že se to ještě pořádně rozjede, až si to sedne. Na druhé straně, nemůžeme si myslet, že každého sfoukneme o čtyři góly. Hokej tak nefunguje. Podívejte se na Finy. Ti vyhrávají světové šampionáty, ale pořád s výsledky 1:0, 2:1. Je sice hezké dávat pět gólů, hokej však musí být hlavně odzadu.

Jak to máte s Romanem Willem, který dosud dostával přednost? Byl určen před sezónou jednoznačnou jedničkou?

Ne, nebyl. Prostě začal, přišel, měl přednost. Teď tu šanci dostanu já, a budu se snažit ji zúročit. Občas mi přijde, že se to staví jako boj mezi Frodlem a Willem, tak to ovšem není. Oba hrajeme za Dynamo, abychom vyhrávali. Máme skvělou gólmanskou partu, každý chce chytat, to je logické, ale jsme dva na jednu bránu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Pardubic se radují z vítězství nad Olomoucí.

Dá se však s trochou nadsázky říct, že Pardubice nyní mají dvě jedničky?

Hokej se strašně posouvá po fyzické i psychické stránce, je strašně rychlý. Tým, který chce být úspěšný, vyhrát titul, musím mít dva výborné gólmany. Je to tak v Třinci, na Spartě, v Brně i u nás. Na jednoho už to nejde.

V poslední době se vyrojily spekulace o vašem možném přesunu do Litvínova?

Vím o tom. Měli o mě zájem, ale teď to absolutně nedávalo žádný smysl. Na začátku sezóny, kdy jsem neodchytal jediný zápas, nemohl se ukázat. Přišlo to výhradně ze strany Litvínova. Zůstal jsem, za což jsem rád a budu bojovat za Pardubice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice