Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 1:4Hřebejk se podepsal dvěma góly pod vítězství Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Sivek 1 : 0
17. Hřebejk 1 : 1
26. Hudec 1 : 2
28. Hřebejk 1 : 3
53. Sailer 1 : 4

Martin KézrSport.czPrávo

Téměř sedm let, od prosince 2000 hokejisté Budějovic na ledě Sparty nezvítězili, ale po nedělní výhře 4:1 je černá můra pryč a Mountfield si dál lebedí v čele tabulky.

Článek

"Ta série byla tak dlouhá, že jsme o ní v kabině už raději ani nemluvili,“ přiznával brankář Roman Turek. „V dobře rozjeté sezóně bodujeme zatím v každém zápase, a tak jsme nechtěli čekání na úspěch ze Sparty protahovat,“ tvrdil autor dvou branek Štěpán Hřebejk, přičemž ta první byla hodně kuriózní. „Hudec nahodil kotouč a gólman si pro něj jel k mantinelu, jenže puk se před ním zvláštně odrazil a skočil mi na hůl před opuštěnou branku. Byl jsem z toho sám překvapen, tak snadno jsem nikdy neskóroval,“ usmíval se útočník.

Ideální sestava 9. kola podle redakce Sport.cz
9. kolo: Málek (Plzeň - poprvé v sestavě kola) - Hlavačka (Slavia), Krstev (Liberec) - Hřebejk (Č. Budějovice - 2), Tenkrát (Kladno), Bednář (Slavia).

„Puk mi před očima trefil hranu plexiskla, které na hrazení kryje reklamu a dostal úplně jinou rotaci než bych čekal. Ani jsem si nestihl přát, aby doletěl někomu z našich, nejblíže byl Hřebejk,“ líčil sparťanský brankář Tomáš Duba, podle nějž laciný gól domácí nezlomil: „Spíš jsme doplatili na neproměňování šancí a na brejky Budějovic, vždyť z nich daly dva góly.“

Hosty šťastné vyrovnání nakoplo, za klíčové ale považovali dvě trefy v rychlém sledu ve druhé části a hlavně přežité dvojité oslabení. „Sparta měla dost šanci, kolikrát puk lítal nebezpečně v brankovišti, ale kluci to dobrým pohybem ubránili a přálo nám i štěstí,“ líčil Turek, jenž měl 30 úspěšných zásahů. „Počínali jsme si v koncovce trpělivěji a využili chyb,“ domácích,“ říkal Hřebejk. „Hráli hodně chytrý hokej, to by nás mělo inspirovat,“ uznal i Duba.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice