Hlavní obsah

Hyka a Sedlák nasadili nákrčníky: Víme, co se stalo, je to mžik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asistencí na první gól Roberta Říčky pomohl Tomáš Hyka k vítězství Pardubic na ledě Vítkovic 2:0, útočník Dynama ale v Ostravě zaujal i jinak. Společně s Lukášem Sedlákem oblékli kromě standardních chráničů, ochranné přilby a rukavic nově také nákrčník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Pardubice, šance vítkovického KriegeraVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ne proto, aby zaujali svou novou vizáží. Reagovali tím na nedávnou tragédii na britských ostrovech, kde po zásahu bruslí do krku v utkání ligového poháru mezi Nottinghamem a zemřel 29letý americký hokejista Adam Johnson poté, co jej do krku řízla brusle Matta Petgravea.

„Víme, co se stalo, a není na co čekat. Těch soubojů je hodně, hokej se navíc pořád zrychluje. Byly zápasy, kdy k tomu nebylo daleko. Je to mžik, kdy se něco může stát,“ vysvětloval Hyka.

Poprvé si ho vyzkoušel v týdnu na tréninku. „Cítím se s ním bezpečněji. Ani jsem to nějak na krku nevnímal. Jako když mám rolák,“ pokračoval Hyka, který by byl rád, kdyby jej a Sedláka následovalo více hokejistů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Dynamo Pardubice 0:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Kluci se už na to ptali. Jde o naši bezpečnost. Určitě chceme jít příkladem, cítím se více chráněný a vím, že jsem pro svou ochranu udělal všechno. Věřím, že do budoucna to bude mít více hráčů,“ řekl Hyka.

Podobně se na rozšíření ochrany dívá také šéf pardubické lavičky Václav Varaďa. „Přirovnal bych to k začátku používání plexiskla na přilbách. Dřív byla možnost volby a nyní je to povinná věc. Dávalo by smysl, aby to bylo stejné, kluky v jejich nošení budeme podporovat,“ řekl Varaďa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Pardubice 0:1 (16. Říčka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

A vítkovický Jiří Veber se přidal. „V první řadě jde o zdraví hráčů. S plexiskly to bylo stejné. Sám jsem to zažil a plexisklo jsem začal nosit až po nepříjemném zranění v obličeji,“ uvedl vítkovický asistent.

Nákrčník by mohl sloužit také jako ochrana proti jiným nepříjemnostem. Například kousání soupeřů, jaké v pátečním kole vyzkoušel Michal Plutnar na plzeňského Jana Piskáčka. I když zaskousnout se chtěl do ruky. „Viděl jsem na internetu, že mu někdo nasadil masku jako měl Hannibal Lecter v Mlčení jehňátek, tak je možná taky budeme fasovat,“ žertoval Hyka.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.