Hlavní obsah

I Lakatoš ví, že Willa je lepší mít za zády. Lvův nejobávanější brankář mnohé překvapí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abyste mohli pomýšlet na titul, potřebujete mít mj. i vynikajícího gólmana. A aktuální ročník hokejové Tipsport extraligy je nabitý spoustou skvělých brankářů s reprezentačními ambicemi. Sport.cz vám přináší anketu mezi útočníky napříč nejvyšší soutěží, kdo je jejich nejméně oblíbenějším mužem s maskou, kterému se góly dávají opravdu těžce.

Anketa: Kdo je pro útočníky nejmíň oblíbený brankář v extralize?Video: Sport.cz

 
Článek

Jmen se objevilo hned několik. Včetně třeba Aleše Stezky, který v minulé sezoně pomohl Vítkovicím do semifinále soutěže, ale nyní už zkouší zabojovat o místo na soupisce Seattlu v NHL. Stezka nebyl oblíbencem třeba útočníka Sparty Filipa Chlapíka či forvarda Třince Daniela Voženílka.

Kladenský Michael Frolík s libereckým Oscarem Flynnem zase zmiňují sparťana Jakuba Kováře. „Je zkušený a přijde mi, že dobře čte střely,“ vysvětluje svou volbu rodák z anglického Burnley reprezentující Českou republiku. Olomoucký Jakub Orsava vypíchl brněnského Dominika Furcha, pardubický Adam Musil zase třineckého fantoma vyřazovacích bojů Ondřeje Kacetla.

Anketa: Kdo je největší favorit hokejové extraligy?Video: Sport.cz

Nejčastěji však útočníci zmiňovali pardubickou jedničku Romana Willa. „Byť jsem ho minulou sezonu dokázal prostřelit, je to skvělý gólman. Výborně chytal i v KHL, předvádí to i v extralize,“ míní brněnský Jakub Flek.

S jeho slovy souhlasí i ti, kteří Willa zažili či právě zažívají jako spoluhráče. Dobře vědí, že lepší je ho mít za zády. „Znám ho ze společného působení v Liberci a je to neskutečný gólman,“ tvrdí vítkovický forvard Dominik Lakatoš. „Řeknu Romana Willa, protože mě zná už dlouho,“ přikyvuje útočník Dynama Lukáš Sedlák.

Nejproduktivnější hráč uplynulé sezony extraligy Martin Růžička však ukazuje na ještě v minulém ročníku Willova spoluhráče a dnes gólmanskou jedničku Karlových Varů Dominika Frodla.

Anketa: Kdy Jaromír Jágr debutoval v lize?Video: Sport.cz

„Je hbitý a mrštný. Kolikrát si člověk myslí, že už dá gól do prázdné branky, on se ale přesune. Takového gólmana nemůžete podcenit,“ ví Růžička.

„Mně se špatně hrálo na Dominika Pavláta. Tak jsem teď rád, že už je můj spoluhráč,“ směje se navrátilec do Plzně Jakub Lev.

Kdo je podle vás nejlepším brankářem hokejové extraligy?
Roman Will
46,8 %
Dominik Furch
3,3 %
Jakub Kovář
4,3 %
Dominik Frodl
11,5 %
Někdo jiný
34,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 967 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články