Hlavní obsah

Hr. Králové - Plzeň 1:4Indiáni se po třech zápasech dočkali výhry, zářil Kodýtek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Schleiss 0 : 1
33. Suchý 0 : 2
37. Houdek 0 : 3
46. Klíma 1 : 3
53. Rekonen 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové prohráli ve 22. kola extraligy doma s Plzní 1:4 a nenavázali tak na úterní úspěch, kdy postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Západočeši zabrali po třech porážkách, jejich triumf řídil třemi asistencemi útočník Petr Kodýtek. Plzeň se tak v tabulce posunula na sedmé místo, o skóre před Hradec Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně, David Kvasnička z Plzně a Jan Schleiss z Plzně oslavují gól.

Článek

Domácí nasadili do utkání hned dvě nové tváře: důrazného obránce Marcela, jenž vyrůstal právě v Plzni, a mladého útočníka Ouřadu z partnerského Kolína.

Východočeši v úvodu jasně dominovali, brankáře Svobodu zasypali deseti střelami už do šesté minuty. Gólman podržel Indiány zejména proti osamocenému Kevinu Klímovi nebo Cingelově dorážce před odkrytou brankou.

Soupeře pak šokoval plzeňský kapitán Schleiss, jenž otevřel skóre v 17. minutě z první obstojnější akce svého týmu. Po Kodýtkově nabídce překonal Kiviaha přesně umístěnou střelou k tyčce.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Henri Kiviaho dostává gól, vlevo Kryštof Hrabík z Plzně.

Teprve v polovině utkání pohasla hradecká převaha a Škoda se dostala do tlaku, který rovnou využila ke dvěma gólům. Kodýtek byl režisérem další úspěšné akce, když po zaváhání Kiviaha našel zpoza branky volného Suchého. Pokračující chaos v obraně Mountfieldu zakončil svou premiérovou trefou v extralize obránce Houdek.

Hradeckou marnost zlomil až ve třetí třetině snadnou dorážkou Kevin Klíma. Svobodu poté málem překvapil ranou z vlastního písma Kalina, ale brzy nato v přesilové hře proměnil Rekonen třetí gólovou asistenci Kodýtka a sedm minut před koncem pojistil Plzni vítězství. Západočeši zdolali Hradec po čtyřech porážkách ve vzájemných soubojích.

22. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. Kevin Klíma (Jergl) - 17. Schleiss (Kodýtek), 33. Suchý (Kodýtek, Hrabík), 37. Houdek (Suchý, Malát), 53. Rekonen (Kodýtek, Holešinský). Rozhodčí: Hribik, Vrba - Lučan, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3566.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Doležal, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Cingel, Pilař - Ouřada, Štohanzl, Moravec. Trenér: T. Martinec.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Baránek, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Houdek, Kremláček - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Malát, Suchý - Rekonen, Mertl, M. Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: