Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 5:4Indiáni v divoké přestřelce srazili Hanáky a slaví šestou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Řezníček 0 : 1
19. Pour 1 : 1
22. Suchý 2 : 1
26. Kusko 2 : 2
28. Orsava 2 : 3
40. Houdek 3 : 3
49. Knotek 3 : 4
53. Holešinský 4 : 4
54. Schleiss 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole extraligy Olomouc 5:4 a připsali si šestou tříbodovou výhru za sebou. V divoké přestřelce plné obratů nakonec hosty srazily dvě branky domácích během 67 sekund třetí třetiny. Vítěznou trefu zaznamenal v 54. minutě kapitán Indiánů Jan Schleiss. Gólem a dvěma přihrávkami mu zdatně sekundoval Adrián Holešinský. Na druhé straně čtvrtou porážku Kohoutů venku v řadě neodvrátily ani dvě asistence Lukáše Nahodila.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně hostili Olomouc

Článek

Domácí přes ofenzivní snahu dlouho nedokázali překonat pevnou defenzívu hostů. Olomoucký gólman Konrád vážnějí zasahoval až v 11. minutě proti zakončení Suchého z bezprostřední blízkosti po akci Budíka.

Naopak o čtyři minuty později otevřel dorážkou střely Pláška skóre Řezníček. Indiány vrátila do hry nedisciplinovanost soupeře a necelé dvě minuty před koncem první třetiny vyrovnal na 1:1 během přesilovky pět na tři ranou bez přípravy z pravého kruhu navrátilec Pour.

Navíc již po 85 sekundách druhé části vybojoval Holešinský kotouč v rohu pro Suchého a ten střelou do odkryté branky dokonal obrat. Záhy mohl srovnat po zaváhání Adamce v rozehrávce Olesz, ale nekrytý z mezikruží pálil mimo. Ve 26. minutě se už bojovní Kohouti radovali, když Orsavovu tečovanou přihrávku pohotově poslal do sítě z otočky Kusko.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Olomouce hostili ve 27. kole Tipsport extraligy Plzeň

Necelé tři minuty na to se nechal vyloučit domácí Baránek a po jednoduché akci zvrátil skóre na 3:2 pohodlně dorážející Orsava. Indiány ve snaze o srovnání brzdila kombinační nepřesnost, přesto pouhých 13 sekund před druhou sirénou překvapil Konráda ranou od modré čáry na 3:3 sváteční střelec Houdek.

Závěrečnou třetinu zahájili aktivněji hosté, postupně se však hra vyrovnala. Ve 49. minutě nepovedeného střídání domácích využil Knotek, který po přihrávce Káni zakončil tváří v tvář Svobodovi bekhendem přesně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z branky

Jenže o čtyři minuty později přiťukl Suchý puk volnému Holešinskému a ten z pravého kruhu ranou švihem vyrovnal na 4:4. Otřesení hosté za 67 sekund inkasovali ještě pátý gól, když Schleiss poslal do sítě Konrádem vyraženou bombu Baránka.

Pokus o závěrečný nápor Kohoutům zkomplikoval faulem Kaňa, přesto při hře bez brankáře ještě musel Svoboda zlikvidovat nebezpečný pokus Knotka z úhlu. Olomoučtí tak se svým soupeřem prohráli již páté z posledních šesti vzájemných utkání.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Pour (Zámorský, Schleiss), 22. Suchý (Holešinský), 40. Houdek (Holešinský), 53. Holešinský (Suchý, Malát), 54. Schleiss (Baránek, Pour) - 15. Řezníček (Plášek, Navrátil), 26. Kusko (Orsava, Nahodil), 28. Orsava (Nahodil, J. Káňa), 49. J. Knotek (J. Káňa, Bambula). Rozhodčí: A. Jeřábek, Vrba - Brejcha, Ondráček. Vyloučení: 1:3, navíc Holešinský - J. Káňa 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3796.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, Kaňák, Budík, Piskáček, Houdek - Pour, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Malát, Suchý - Rekonen, Mertl, M. Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, Rašner - Bambula, J. Knotek, J. Káňa – Orsava, Nahodil, Kusko - Navrátil, Strapáč, Plášek - A. Rutar, Anděl, Olesz. Trenér: J. Tomajko.

Reklama

Související témata: