Hlavní obsah

Jágr oslaví 50 let. Jeden z nejlepších hokejistů všech dob má pamětní bankovku

Hrající legenda českého a světového hokeje oslaví v úterý 15. února padesáté narozeniny. Den před půlstoletým jubileem promluvil slavný kladenský rodák na tiskové konferenci. Během této události byl představen pamětní tisk v podobě bankovky s Jágrovou podobiznou, který bude vydán právě u příležitosti jeho padesátin.

TK k 50. narozeninám Jaromíra Jágra

 
Článek

Olympijský šampion z Nagana, dvojnásobný mistr světa, vítěz dvou Stanley Cupů a také držitel celé řady prestižních individuálních cen, který nyní hájí barvy extraligového Kladna, křtil grafický list v podobě bankovky během pondělního odpoledne v prostorách Síně slávy českého hokeje v pražské Galerii Harfa. „Mně se ten tisk líbí, protože tam vypadám mladší a jednou si budou lidi říkat, jak dobře jsem v padesáti vypadal," usmál se Jágr.

„Jsou různé sběratelské kartičky sportovců, někteří se objeví i na známkách, mají svou pamětní mince, ale mít bankovku, jakou vytiskli naposledy s podobiznou Václava Hlavla, to je pro mě vážně ctí. Alespoň po mně něco zbyde," říkal poměrně dojatě. Unikátní artefakt vytiskne v květnu Státní tiskárna cenin v počtu 10 000 kusů, ale už nyní si lze na webové adrese www.50jagr.cz pamětní list v ceně 2490 Kč na dobírku objednávat. „To jsem docela levnej," chechtal se Jágr.

„Jen bych měl připomínku, že pokud by mělo jít o platnou bankovku, rád bych k ní přidal tři nuly," říkal se smíchem, ale vzápětí upřesnil. „Až tady mi řekli, že bych musel bejt mrtvej nebo diktátor, abych se objevil na platné bankovce, takže na tom předchozím návrhu už netrvám," mínil Jágr, jenž na den svých jubilejních narozenin neplánuje žádnou oslavu

„Nejsem člověk, který by takové věci nějak slavil. Ani mi to nedělá nijak velkou radost. Moji nejbližší a kamarádi to vědí, takže nevěřím ani tomu, že by vymýšleli nějaké překvapení. Mně by to opravdu ani neudělalo radost. Nemám překvapení moc rád. Bude to úplně normální den jako každý jiný," řekl Jágr, jenž je připraven sledovat i boj hokejistů v předkole play off olympijského turnaje proti Švýcarsku. „Musím se v první řadě soustředit na sebe a trénink s Kladnem. A potom, když mi vyjde čas, tak se rád podívám," řekl Jágr.

Životní jubileum a pětka, kterou bude mít v úterý jako první číslici u svého věku, ho nijak neděsí. "Každý věk má svoje plus. Co odchází fyzicky, tak přichází někde jinde, v něčem jiném. Nechci říkat rozumově, ale názorově. Člověk se mění. A to, že ztrácíte na síle, můžete nahradit zkušenostmi. Důležité je využít tady ten čas co nejlépe a zbytečně se nestresovat, kolik nám je," prohlásil Jágr.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice