Hlavní obsah

Jágr překonal světový rekord Gretzkyho. Pořád to má v ruce, ocenil jej parťák Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlostně to krátce před jedenapadesátými narozeninami (15. února) už není úplně ono, geniální ruce a skvělý přehled má na ledě Jaromír Jágr ovšem pořád. Svou šikovnost ukázal i třineckým divákům, když obě parádní akce, které vymyslel, skončily gólem. Nejprve z jeho milimetrové nahrávky v úvodní třetině vytěžil vyrovnávací střelu na 1:1 Tomáš Plekanec, ve 45. minutě šli Kladenští po gólu Jágra dokonce do vedení. V devítigólové přestřelce ale hosté nakonec padli 4:5.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kladenský Jaromír Jágr vstřelil 1099. branku v součtu tref ze světových soutěží a národního mužstva a osamostatnil se v čele tabulky, které doposud vládl společně s Waynem Gretzkym.

Článek

„Vedli jsme, naše chyba, že to tak zase dopadlo. Ukazujeme, že můžeme vyhrávat i s lepšími týmy, ale máme problém dotáhnou zápasy k vítězství," řekl Adam Kubík, jenž na ledě mistra posbíral tři body za gól a dvě nahrávky.

Podepsal se i pod Jágrův gól, kterým olympijský vítěz z Nagana přepsal další historický milník. Trefou s pořadovým číslem 1099 v elitních světových soutěžích a v reprezentaci překonal Kanaďana Wayna Gretzkyho v žebříčku nejlepších kanonýrů světa. „Furt to tam má, pro soupeře je nebezpečný. Každý tým si na něho musí dávat bacha," vykládal Kubík.

„On i Pleky (Tomáš Plekanec) za sebou mají skvělé kariéry. Vědí, kde mají stát, kde se mají pohybovat, jak situace vyřešit. Jsme rádi, že je máme, a oni pořád dokazují, že jsou pro nás nepostradatelní," vykládal Kubík, jenž se narodil až půl roku po slavném hokejovém turnaji v Naganu.

U historické branky bude ovšem právě 24letý Kubík zapsán jako ten, kdo Jágrovi na gól přihrál. „Je to příjemné, ale i on by teď více uvítal, kdybychom byli výš v tabulce. Je to rekord, je nejlepší na světě, ale to u něj teď jde trošku stranou. Chceme se soustředit na jiné věci," připomněl Kubík, že Kladno je sedm kol před koncem základní části v nelichotivé pozici na chvostu tabulky.

A to s dost výraznou ztrátou. „Ten vlak nám ujíždí a my se k němu snažíme se přiblížit. Nezbývá nám než dřít a zkusit udělat nějaké body jinde," poukázal 24letý útočník.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr se spoluhráči z Kladna oslavuje vyrovnávací gól v Třinci

Zatímco na první Pardubice dorazilo do Werk Arény 4322 diváků, na poslední Kladno se jich v ochozech tísnilo o skoro o tisícovku více (5268). Důvod byl jasný – Jaromír Jágr možná naposledy v akci. „Vyprodal halu a podal znovu skvělý výkon. Je opravdu těžké proti němu hrát a smekám před ním," uvedl třinecký Marko Daňo, jenž byl společně s legendární osmašedesátkou vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

„Ten počet gólů, které za svou kariéru dal, je neuvěřitelný. A to nekončí," pousmál se se čtyřiadvaceti góly aktuálně nejlepší extraligový střelec Daňo. „Doufám, že mi to tam bude taky padat a že týmu pomůžu k úspěchu," dodal Daňo.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín