Hlavní obsah

Jágr už trénuje, ale naskočit do zápasů se nechystá. Aspoň se zpotím a zhubnu, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už sice se svými Rytíři trénuje, jenže do „turnajové" zbroje se zatím Jaromír Jágr v nejbližších týdnech nechystá. A je zatím nejasné, kdy a zda se padesátiletý hráč znovu objeví v extralize. „Na led chodím, protože nám chybí někteří hráči, co odjeli na reprezentaci dvacítek. Rozhodně ale neplánuji, že bych se v brzké době po přestávce vrátil," řekl Jágr v pátek.

Jaromír Jágr trénuje s týmem. Návrat do extraligy ale zatím neplánuje. Jak se cítí na ledě? Video: Sport.cz

 
Článek

Kladenský útočník však kariéru nekončí, jen je otázkou, kdy už na střídačce přestane být v civilu a převleče se do hokejové výstroje. S návratem se neukvapuje navzdory tomu, že je jeho klub v extralize poslední.

„Musel bych potrénovat, musel bych se cítit dobře a musel bych mít pocit, že budu mužstvu platný. A je jedno, jestli budu ve třetí nebo čtvrté pětce. Musím ale být platný týmu. Pokud to nebudu cítit, tak nemá smysl se někam strkat a hrát. Samotný trénink mi nevadí, aspoň se zpotím a trochu zhubnu."

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr v rozhovoru s novináři

V minulosti mluvil o tom, že by se chtěl připravit na utkání pod širým nebem, které se mělo po přesunutí ze Špindlerova Mlýna uskutečnit v Praze. Jenže jeho uspořádání je zahaleno v mlze a ani Jágr nic neprozradil. „Bude tisková konference, kde od organizátorů uslyšíte víc."

A ač je Kladno poslední, on neztrácí optimismus. Extraligu má za extrémně vyrovnanou soutěž, koneckonců Rytířům z poslední příčky chybí jen šest bodů na sedmou pozici. „Nemyslím si, že je to od nás zmar. Dostávali jsme hodně gólů, ale liga je vyrovnaná. Je tam spousta týmů, které to taky mají nahoru dolů a jsou daleko kvalitnější než my. Rovněž se potýkají s nevyrovnaností výkonů a dostávají se do krizí, ať už je to Liberec, Budějovice, Boleslav či Sparta. Chce to od nás nějakou šňůru vítězství," uvedl Jágr, jenž přiznal, že pokud by se na trhu objevil hráč, který by Kladnu pomohl, „půjde vedení po něm".

V rozhovoru s novináři se vrátil i k divokému duelu proti Hradci Králové, v němž Kladno v samotném závěru ztratilo vedení 7:4 a Jágr nazlobeně odešel ze střídaček.

„Mě spíš naštvalo, jak jsme k tomu v závěru přistoupili. Posledních pět minut jsme odehráli nezodpovědně. Mně ani nevadilo, že by nás někdo přehrál, taky jsem zažil zápas, kdy jsme během třetiny dostali pět gólů. Ale vadilo mi, že jsme hráli nezodpovědně."

Reklama

Související témata: