Hlavní obsah

Jágrova zkušenost s parahokejem? Ke střele jsem se nedostal. Moje zadnice byla větší než sedačka.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

„Pro mě bylo nejtěžší si sednout do té malé sedačky. Můj rozměr zadnice je o něco větší než ta sedačka,“ tak vzpomíná Jaromír Jágr na svoji zkušenost s parahokejem. Speciální ocelové saně pro parahokejisty vyzkoušel před dvěma lety. Teď jen přihlížel, jak podobnou zkušenost získávají dva hráči Kladna, Ondřej Bláha a Václav Veber. V rámci parahokejových kempů, které po celé republice hledají nové talenty. Pochválil je majitel Rytířů? Uvidíte v našem videu.

Jágrova zkušenost s parahokejem? Ke střele jsme se vůbec nedostal!Video: Sport.cz

 
Článek

Velkým problémem byla rovnováha. „Drží se těžce, člověk musí mít zpevněné břicho a pořád přemýšlí, jak na tom zatočit. Je to strašně těžký," přiznává útočník Ondřej Bláha.

„Snažil jsem se, co se dá. Byli jsme tady deset minut a byli z toho hotoví," doplňuje ho obránce Václav Veber. „Pádů bylo bezpočet. Když jsem cítil, že bych mohl zkusit ostřejší zatáčku, okamžitě jsem se překlopil."

Foto: Sport.cz

Trénink se začínajícími parahokejisty si pod dohledem Jaromíra Jágra vyzkoušeli i hráči Kladna

Oba ale těšilo, že se dočkali pochvaly a překonali kladenskou legendu. „Pak jsme si na to docela navykli a tiskový mluvčí (Lukáš Jůdl) nám říkal, že nám to šlo líp než Jardovi," smáli se.

Na Parahokejových rozvojových kempech se o nové hráče stará tým reprezentačních trenérů i kustod, který vybaví každého potřebnou výstrojí. Kempem v minulosti prošli i někteří současní reprezentanti, například Václav Hečko nebo Radek Zelinka. Kempy se konají po celém Česku. První zastávka je teď, do něděle 13. listopadu, na Kladně.

Od prvního sklouznutí k možnosti reprezentovat Českou republiku tedy nevede ani moc dlouhá cesta. Stačí chtít a vydržet. Mít trpělivost. Nenechat se odradit prvními pády nebo naraženými lokty. „Lidi nás kolikrát vidí v televizi, jak na tom jezdíme jak draci. A pak na to sednou a ono to tak nejde. Ale i my jsme se to učili několik let," říká parahokejista Zdeněk Krupička.

„Těší mě, že je zájem, ale mohl by být ještě větší. Snad i díky těmto kempům bude nových lidí víc a vydrží. Nováčky potřebujeme! Věk člověk nezastaví," uzavírá legenda českého parahokeje, která před pár týdny ukončila reprezentační kariéru.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice