Hlavní obsah

Jágrovo Kladno odtajnilo první jména pro příští sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měsíc a půl po úspěšně zvládnuté baráži proti Jihlavě začíná hokejové Kladno postupně zveřejňovat seznam hráčů, s nimiž počítá pro příští extraligovou sezonu. Mezi první čtveřicí, která bude u Rytířů pokračovat, je kanadský brankář Landon Bow, jeho krajan obránce Jake Dotchin a útočníci Ladislav Zikmund a Ondřej Bláha.

Foto: Roman Mareš, https://rytirikladno.cz/

Spoluhráči z Kladna Tomáš Plekanec (vlevo) a Jaromír Jágr - ilustrační foto.

Článek

„Pro nás to jsou základní stavební kameny týmu, o které byl zájem u extraligové konkurence, ale i v zahraničí. O to více nás všechny těší, že tito hráči na Kladně pokračují," řekl k Bowovi, Dotchinovi a Zikmundovi trenér Jiří Burger.

Šestadvacetiletý Bow byl ve své premiérové sezoně v kladenském dresu oporou defenzivy, když odchytal všechny extraligové zápasy. „Jsem ohromně rád, že se na Kladno vrátím i pro další sezonu. Těším se, až se všichni uvidíme na zrekonstruovaném stadionu," prohlásil Bow, jenž prodloužil kontrakt o dvě sezony.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rytíři Kladno (@rytirikladno)

O dva roky starší Dotchin, který rovněž podepsal až do konce sezony 2023/24, v uplynulém ročníku extraligy vstřelil v 50 zápasech šest branek a přidal 15 asistencí. V pěti zápasech baráže pak přidal gól a čtyři nahrávky.

Šestou sezonu v kladenském dresu přidá 27letý útočník Ladislav Zikmund, který se v průběhu loňské sezony vrátil k Rytířům z pražské Sparty.

„Jsem rád, že se mi ten uplynulý ročník na Kladně povedl, a že se povedlo naplnit cíl, že jsme se udrželi v extralize. Rádi bychom na to navázali, odrazili se a udělali nějaký úspěch. Doufám, že sezona bude lepší než ta předchozí, a protože nemám rád vystřelovat do vzduchu nějaká přehnaná očekávání, buďme skromní a pokusme se udělat co nejlepší výsledek," uvedl Zikmund.

22letý Bláha sice v poslední sezoně odehrál i 11 zápasů za Kladna, převážně ale nastupoval v prvoligovém Ústí nad Labem. Teď by měl dostat u rytířů větší prostor. „Znamená to pro mě velkou motivaci a posun v mojí kariéře. V Ústí jsem měl povedenou sezonu, dostával jsem tam velký prostor a pomohlo mi to na zdravém sebevědomí," říká Bláha.

Většinu dalších zásadních novinek pro nadcházející sezonu chce hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr oznámit v průběhu července na tiskové konferenci. Tam by mělo zaznít i jméno trenéra, který nahradí Davida Čermáka odcházejícího do Českých Budějovic. Podle zákulisních informací by Jiřího Burgera měl na střídačce doplnit Miroslav Mach, který dlouhá léta působil v Ústí nad Labem, letos s ním ale spadl z Chance ligy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice