Hlavní obsah

Jágrovo Kladno padlo na ledě lídra, zoufalý Zlín opět prohrál, Hradec si zastřílel

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince splnili v pátečním utkání extraligy roli favorita, když jako lídr tabulky zvítězili nad Rytíři Kladno 2:0. Klíčový gól vstřelil ve 32. minutě útočník Ocelářů Martin Růžička. Vítkovice před vlastním publikem podlehly Mladé Boleslavi 1:2. Poslední Zlín neměl nárok v Karlových Varech, Energii podlehl 1:4. České Budějovice sice ještě ve 49. minutě vedly 2:1 nad Pardubicemi, nakonec ale slaví Dynamo výhru 3:2. Hradec Králové si po lídrovi vyšlápl i na Olomouc, po výsledku 5:1 zaknihoval šestou výhru v řadě. Kometa Brno až po samostatných nájezdech zdolala Indiány z Plzně poměrem 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejoví Oceláři Třinec v souboji o extraligové body s Rytíři Kladno. V akci je i legendární útočník Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Třinec porazil doma Kladno 2:0. Titul obhajující Oceláři odčinili úterní porážku s Hradcem Králové (0:2), vyhráli osmý z posledních devíti zápasů a zároveň tak bodovali v devatenáctém z 21 vystoupení od začátku sezony. Rytíři naopak ztratili čtvrtý zápas v řadě. Čtvrtou nulu v sezoně uhájil díky 17 zákrokům brankář Marek Mazanec.

Mladá Boleslav si připsala čtvrté vítězství v řadě, když tentokrát brala body na ledě Vítkovic. O výhře 2:1 rozhodl ve 46. minutě svým třetím gólem v sezoně francouzský útočník Valentin Claireaux. Vítkovice po úterní prohře s Olomoucí opět nebodovaly a Středočechům podlehly i podruhé v sezoně.

Hokejisté Pardubic vyhráli na ledě Českých Budějovic 3:2, když utkání otočili dvěma góly v rozmezí 55 sekund ve třetí třetině. Nejprve ve 49. minutě vyrovnal Lukáš Anděl, vítězný gól si připsal Matěj Blümel. Dynamo tak porazilo Motor pošesté v řadě a zároveň ukončilo sérii tří výher Jihočechů.

Karlovy Vary porazily Zlín 4:1 a připsaly si desáté vítězství nad Berany v řadě. Gólem a asistencí se na výhře Energie podílel reprezentační útočník Jakub Flek. Zlín prohrál popáté za sebou a i nadále je s odstupem sedmi bodů za čtrnácté Kladno poslední.

Hradec Králové doma neměl nejmenší problém v duelu s Olomoucí a po vítězství 5:1 natáhl svou vítěznou sérii na šest utkání. Dvěma body za gól a asistenci k tomu přispěl Radek Pilař a dvěma přihrávkami Petr Koukal. Hanáci naopak prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor posledního úspěšného nájezdu Peter Mueller z Brna. Vpravo brankář Plzně Dominik Pavlát.

Hokejisté Brna porazili Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech. Kometu poslal ve druhé třetině do vedení Petr Holík, v téže části vyrovnal Václav Adamec a v nájezdech rozhodl zápas Peter Mueller. Brňané zvítězili nad Západočechy podruhé v sezoně a opět na nájezdy, Plzeň prohrála tímto způsobem druhý duel po sobě.

22. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Kladno 2:0
Branky: 32. Růžička, 53. Hrehorčák.
Karlovy Vary - Zlín 4:1
Branky: 5. Kohout, 29. Kracík, 40. Kulich, 59. Flek - 53. Ferenc.
Vítkovice - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 36. Bernovský - 26. Fořt, 46. Clareaux.
České Budějovice - Pardubice 2:3
Branky: 28. Abbdul, 40. Vondrka - 39. Kousal, 49. Vála, 50. Blümel.
Hradec Králové - Olomouc 5:1
Branky: 19. Lalancette, 25. Pavlík, 28. Kevin Klima, 39. Pilař, 54. Orsava - 39. Káňa.
Brno - Plzeň 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 27. Holík, rozhodující nájezd Mueller - 38. Adamec.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec