Hlavní obsah

Jágrovy emoce: gól bruslí, pumpování na trestné a smutek. Ježíšmarjá, zděsili Procházku konkurenti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se po téměř třech měsících odlepili ode dna extraligové tabulky, mimo čtrnácté místo ale hokejisté Kladna vydrželi jen dva dny. Po nedělní porážce 4:5 v prodloužení s Olomoucí už jsou Rytíři čtyři kola před koncem základní části soutěže zase poslední.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr po porážce jeho Kladna s Olomoucí.

Článek

Kladnu v neděli nenahrály ani výsledky ostatních tří konkurentů v boji o vyhnutí se prolínací soutěži. České Budějovice, Litvínov i Mladá Boleslav totiž shodně zvítězily, takže Rytíři aktuálně ztrácejí na Motor bod, na Vervu dva a na Bruslařský klub už pět.

„Ježíšmarjá," zděsil se útočník Rytířů Martin Procházka, když se po zápase až od novinářů dozvěděl, jak si vedly týmy okolo v tabulce. „O to víc štve naše prohra, zvlášť když jsme 95 procent zápasu byli aktivnější, důraznější, prostě lepší než Olomouc," mrzelo Procházku.

Kladno za první dvě třetiny skórovalo jen jednou po gólu Jaromíra Jágra bruslí, jeho 1100. v elitních soutěžích, a prohrávalo 1:3. Ve třetím dějství ale skóre třemi góly otočilo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Rozhodčí posuzují situaci při prvním gólu Kladna v zápase s Olomoucí, který vstřelil Jaromír Jágr. Nakonec ho uznali.

I k velké radosti Jágra, jenž zápas hodně prožíval. Ve druhém dějství několikrát diskutoval s rozhodčími, třeba před faulem Dotchina předcházejícím druhému gólu Olomouce, či poté, co mohl jet sám na bránu, ale sudí (správně) odpískali ofsajd Plekance. Ve třetí části hry pak 51letý hrající majitel Kladna na trestné lavici, kam zamířil po náznaku šarvátky se Strapáčem, radostně vyskočil a pumpováním rukou slavil Sotnieksovu trefu na 3:3. Jasně bylo vidět, jak jej důležitost zápasu pohltila.

„Klobouk dolů, jak jsme fárali, jenže když jsme obrat dokonali, měli jsme si to pohlídat. I kdybychom měli ten puk sežrat," čílil se Procházka, že už 38 vteřin po gólu Tomáše Plekance na 4:3 hosté po minele Dotchina v rozehrávce srovnali.

„Nechali jsme se unést. Měli jsme se spíš uklidnit, hrát s pukem a podržet ho," mínil Plekanec a zmínil i druhý gól Kohoutů, před nímž domácí při vlastním oslabení špatně střídali a všichni odjeli na střídačku. „To se nesmí stát, to je gól jak ze žákovské kategorie," ví kapitán, jenž v zápase ke gólu přidal i dvě asistence.

„Když soupeři dovolíte 16 střel, tak je to těžká prohra. Osobně jsem ale celý zápas cítil na střídačce pozitivní atmosféru, pořád jsme hráli nátlakový hokej a vyplatilo se nám to. Byla škoda, že jsme poté, co jsme dali na 4:3, hned dostali gól. Šlo o jedno střídání. S výkonem jako takovým rozhodně nejsem nespokojený, jen je škoda, že jsme to nedohráli do konce," povzdechl si kladenský trenér Otakar Vejvoda.

„Sice jsme zase poslední, ale jedeme dál. Potřebujeme každý bod. Věřím, že to dobře dopadne, pořád to máme ve svých rukách," připomíná Plekanec předposlední 51. kolo, v němž Rytíři nastoupí v Českých Budějovicích.

„Bude to boj do posledního zápasu. Baráž tady nikdo nechce, třeba ještě uděláme předkolo," věří Procházka v posun na 12. místo.

Reklama