Hlavní obsah

Jak to říct slušně... Abychom do toho města už nikdy nemuseli! Beran svým rozhovorem pro ČT naštval Jihlavské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste se v Jihlavě mezi hokejovými fanoušky ptali na kladenského hokejistu, který jim po v pondělí skončené neúspěšné baráži o extraligu leží nejvíce v žaludku, buďte si jisti, že suverénně nejzmiňovanějším jménem bude útočník Matěj Beran.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Filip Eliáš z Jihlavy (vlevo) a Matěj Beran z Kladna.

Článek

Všechno odstartovalo už v pátečním čtvrtém utkání na jihlavském ledě. V závěru první třetiny ztratil gólman Dukly Maxim Žukov nervy, Berana v přerušené hře zasáhl holí do oblasti břicha a od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Jihlavští příznivci měli za to, že osmadvacetiletý forvard Rytířů celou situaci značně přifilmoval.

Osud tomu tak chtěl, že Beran byl jednou z ústředních postav Rytířů i v pondělním pátém duelu baráže v Chomutově. Plzeňský odchovanec pomohl k výhře 6:3, po níž si Kladenští uchovali extraligovou příslušnost, dvěma góly. Včetně toho nakonec vítězného z 55. minuty.

Beran však na sebe upozornil i v přestávkovém rozhovoru po druhé třetině pro Českou televizi. A fanoušky Dukly svými slovy pořádně nahněval.

Jágrovi se ulevilo, Kladno se zachránilo. Bude hrát za Rytíře i v příští sezoně?Video: Sport.cz

„My víme, že jsme lepší tým než Jihlava a prostě máme před sebou dvacet minut a musíme udělat všechno pro to, abychom to dneska ukončili. Abychom tam - nevím, jak to říct slušně - do toho města Jihlava už nemuseli nikdy jet," říkal Beran za stavu 3:3.

„Ceníme si, že se hráči Dukly v baráži o Tipsport extraligu neuchýlili k podobnému shazování a zesměšňování soupeře jako například pan Matěj Beran z týmu soupeře Rytíři Kladno v rozhovoru pro ČT sport," uvedla Dukla na svém facebookovém profilu.

Bude Tomáš Plekanec pokračovat na Kladně? A bude přemlouvat Jaromíra Jágra?Video: Sport.cz

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články