Hlavní obsah

Jakmile dostaneme gól, přestaneme hrát a jen na sebe čumíme, zlobil se boleslavský Zohorna

Liberec

Dvacet zápasů v řadě v Liberci prohráli, ten dvacátý první měli hokejisté Mladé Boleslavi rozehraný parádně. Ještě čtyři minuty před koncem hýčkali vedení 3:2. Jenže v závěru během dvaceti vteřin dvakrát inkasovali a znovu na ledě Bílých Tygrů padli, 4:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Druhý gól střílí Radim Zohorna (vzadu) z Mladé Boleslavi. Zleva jsou Jaroslav Vlach, brankář Justin Peters a Jan Šír z Liberce.

Článek

„Je to zklamání. Ale stále je to jen jeden zápas, takže to nehraje žádnou roli. Musíme se soustředit. Jakmile dostaneme gól, přestaneme hrát," zlobil se Radim Zohorna, který v prostřední části vystřelil Bruslařům dvěma trefami náskok 3:2. Hosté však o něj přišli v 57. minutě.

„Sedíme a na střídačce na sebe jen čumíme a nikdo nic neřekne. Místo toho, abychom se povzbuzovali a šlapali dál, koukáme a dostaneme čtvrtého. Pak už se to těžko dohání," doplnil Zohorna.

A autor třetího gólu Bruslařů Jan Stránský se svým parťákem souhlasí. „Když inkasujeme, zaskočí nás to a na chvilku vypadneme. Bohužel na takové situace se musíme lépe připravovat. I když se na střídačce motivujeme, ještě to nezvládáme," všiml si Jan Stránský, který v minulosti dres Bílých Tygrů oblékal.

„Hrál se vyrovnaný zápas. Rozhodně jsme nebyli horším mužstvem. Nezvládli jsme však koncovku. Měli jsme to tam zahrát daleko vyspěleji a taktičtěji," zhodnotil utkání kouč Boleslavi Radim Rulík.

Severočechy nastartovala přesilová hra za sekání Ondřeje Dlapy, který oplácel a holí píchl Jaroslava Vlacha. „K této situaci bych se nechtěl moc vyjadřovat, protože jsem to viděl, a zrovna takový hromotluk, jako je Jarda Vlach... Z mého pohledu to bylo takové lehčí upadnutí a dvě minuty jsme bohužel dostali my," poznamenal Stránský.

Jak to viděli oba koučové? „Za mě to bylo od toho hráče přihraný, ale byl chytrý. Je to však bitkař a ten nepadá. Teď se skácel. Vyprovokoval Dlapu, což k taktice také patří, náš hráč to tam nezvládl," nabídl svůj pohled Rulík. „Píchnutí hokejkou mezi nohy tam bylo a někteří vědí, jak to bolí...," bránil svého hráče domácí stratég Patrik Augusta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Liberce a Ondřej Dlapa z Mladé Boleslavi.

Nejprve využil přesilovou hru liberecký Libor Hudáček, za dvacet vteřin dokonal obrat střelou od modré Jaroslav Vlach.

„Nezvládli jsme finiš. Vím, že Liberec hraje šedesát minut a zápasy dokáže otáčet během posledních vteřin," uzavřel Stránský. Jeho slova zatím v této platí stoprocentně. Čtyřikrát Severočeši prohrávali, čtyřkrát triumfovali. A teď i v prestižním derby s Boleslaví.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín