Hlavní obsah

Jako Pastrňák! Stehlík vymetl růžek a vrátil Vítkovice do zápasu. Líp to vyjít nemohlo, radoval se

Hokejové Vítkovice mají před blížícím se předkolem play off velmi dobrou formu. V pátek přehráli o čtyřku bojující České Budějovice, v posledním domácím utkání základní části porazili 3:1 i čerstvého vítěze Prezidentského poháru Hradec Králové, přestože museli vývoj utkání otáčet.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jakub Stehlík z Vítkovic v akci. (ilustrační foto)

Článek

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre v signalizované výhodě Smoleňák, další puk už ale Aleš Stezka za svá záda nepustil. „Znovu byl skvělý. Celou sezonu nás drží a dnes znovu vytáhl parádní zákroky. To vítězství je jeho," zdůrazňoval obránce Vítkovic Jakub Stehlík, který v přesilovce výjimečně zdařilou střelou do horního růžku srovnal krátce před polovinou zápasu na 1:1.

„Důležitý moment. Využili jsme přesilovku a vrátilo nás to do zápasu," popisoval vítkovický bek, jenž nosí na zádech stejné číslo jako opora Bostonu David Pastrňák. A vyrovnávací střela do horního růžku branky Fina Kiviaha v mnohém ránu havířovského rodáka připomínala. „Karel Plášil naznačil střelu, natáhl na sebe dva hráče. Poslal jsem to na branku a vyšlo to nejlépe, jak to vyjít mohlo," líčil urostlý bek s číslem 88 na zádech.

Sezonu zahájil Stehlík s číslem 31, po návratu Dominika Lakatoše ale zkušenějšímu útočníkovi ustoupil a sáhl po osmaosmdesátce. „Většinu své kariéry jsem nosil jednatřicítku. I tady jsem ji měl. Ale pak jsem si vzal osmaosmdesátku a je pravda, že si kluci dělali legraci, že když mám takové číslo, tak musím pálit stejně, jako Pastrňák," smál se Stehlík.

Také vítěznou branku vstřelili domácí v početní výhodě. Krenželokem skvěle zacloněný Kiviaho neměl proti ráně Solovjeva žádnou šanci. Druhou výhru v řadě, díky které Ostravané před posledním kolem základní části poskočili na sedmou příčku před Liberec, pečetil do prázdné Krenželok.

„Přestože k nám přijel vítěz Prezidentského poháru, nenastoupili jsme s přehnaným respektem. To mě velmi těší. Trpělivou hrou jsme si šli pro vítězství, dali jsme pěkné góly. Pomohli nám skvělí diváci a vynikající Aleš Stezka. Byli jsme lepším týmem," chválil trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec