Hlavní obsah

Jako trenér jsem nic podobného nezažil. Nenecháme to jen tak, sliboval po přestřelce s Vary Holaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, neb nikdy nikdo neví, co se může státi, jak zpívali Voskovec s Werichem, poznali na vlastní kůži v předehrávce 47. kola mezi Vítkovicemi a Karlovými Vary především domácí hokejisté. Po první třetině vedli 5:0, ve 24. minutě 6:1, přesto jim to na tři body nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítkovic Miloš Holaň měl svým svěřencům co vysvětlovat

Článek

Výhru 7:6 Vítkovicím vystřelil až v prodloužení Kanaďan Robert Flick. „Jsme rádi za ten bod, musí to být pro nás ale velké ponaučení. Co se stalo, stalo se, musíme s tím pracovat. Druhý bod bereme, přestože jsme měli získat tři," hledal slova po divoké přestřelce trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Vítkovicím podle něj tentokrát nefungovala hra v předbrankovém prostoru. „Bývali jsme tam silní, ale tentokrát jsme nebyli důslední. Nezafungovalo nic. Jak jsme dali čtvrtý gól v první třetině, tak jsme si najednou mysleli, že jich dáme deset. Přitom ani v první třetině, kterou jsme vysoko vyhráli, nebyla hra taková, jak bychom si představovali. Byly tam mezery v obraně, což se projevilo ve druhé části. Tam jsme si ten zápas málem prohráli," poukazoval Holaň, že úvodní část přes vítězství 5:0 nebyla z vítkovické strany ideální.

„Kdysi jako hráč jsem takové divoké zápasy zažíval s Litvínovem, jako trenér ale nic podobného nepamatuji. Nenecháme to jen tak, podíváme se na to, ale až budou emoce pryč," přislíbil krátce po utkání vítkovický hlavní trenér.

Třemi body přispěl k výraznému vedení zkušený útočník Ostravanů Lukáš Krenželok. Po jeho gólu na 6:1 ve 24. minutě se zdálo, že domácím nemůže výhra utéct. O sedm minut později už ale vedli jen o gól a ve třetí části Dalimil Mikeska vyrovnávací trefou poslal zápas do prodloužení.

„Po té pauze (Vítkovice kvůli karanténě nastoupily k extraligovému po deset dnech – pozn. aut.) jsme spíše čekali, že na nás Vary vletí. Ale působili jsme odpočatě a měli lehké nohy. Od druhé třetiny už tam ta síla ale scházela, rychleji jsme se zadýchavali," vysvětloval Krenželok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Osmík z Karlových Varů a Petr Fridrich z Vítkovic.

„Ale omluva to není. O přestávce jsme si v kabině říkali, že nesmíme inkasovat, protože by to Vary mohlo nakopnout. Nevím, možná tam bylo podcenění, možná jsme si mysleli, že se nám už nic nemůže stát. Najednou nám to tam napadalo a psychika šla hodně dolů," říkal Krenželok.

Zastavit příval gólů se domácí nedařilo stejně, jako hostům v první dvacetiminutovce. Karlovarští zkusili dát týmu impuls výměnou gólmanů, domácí střídačka Aleše Stezku nechala v bráně až do konce. „Hledali jsme způsob, jak vývoj změnit a bavili jsme se i o tom. Ale předchozí výsledky nám udělal, tak jsme se rozhodli ho podržet," objasňoval Holaň.

Po návratu z karantény čeká na Vítkovice zápasový kvapík. V pátek hostí Kladno, v neděli jedou do Hradce Králové a začátkem února na Vítkovice čeká šest zápasů v deseti dnech.

„S tím Kladnem to nebude sranda, může přijít krize. Z vlastní zkušenosti vím, že první zápas po nemoci může vypadat dobře a před tím dalším se rozloží únava. Ale nebudeme se vymlouvat. Připravíme se, zkrátíme střídání, půjdeme po nich a porazíme je," burcoval Krenželok.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec