Hlavní obsah

Jako v Rusku… Finský mistr světa se rozpovídal o konci v Mladé Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový mistr světa Juhamatti Aaltonen měl být tahounem Mladé Boleslavi, jenže v posledním klubu extraligové tabulky po svém letním příchodu nevydržel ani do Vánoc. Až nyní, po týdnu od oznámení jeho konce v bruslařském klubu, prý dostal oficiální potvrzení o tom, že v Mladé Boleslavi dohrál. O svém nepovedeném angažmá v Česku promluvil do finských médií.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední gól Juhamattiho Aaltonena v dresu Mladé Boleslavi.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Teď už to mám oficiálně, že jsem propuštěn, takže se můžu posunout dál,“ říká 38letý forvard v rozhovoru pro list Ilta Sanomat. „Nevím, co se s těmi papíry dělo. Na všem jsem se před týdnem dohodli, pak se ale nic nedělo a nikdo se mi neozval,“ podivuje se Aaltonen.

Fin do Bruslařského klubu zamířil před sezonou z finského Jukuritu, kde dělal kapitána. V 25 zápasech extraligy zaznamenal 16 kanadských bodů (5+11), většinu z nich ale v přesilovce. Při rovnovážné hře však byl jeho přínos mizivý.

Video momenty Juhamattiho Aaltonenena v sezoně 2023/24

S mizernými výsledky začala být nespokojenost i s finskou posilou, která podle informací Sport.cz navíc pobírala měsíčně plat kolem půl milionu korun. Situace se podle finského útočníka začala zhoršovat po příchodu nové trenérské dvojice Richard Král a David Havíř.

„Po jejich příchodu se skoro úplně přestalo mluvit anglicky. Mluvilo se jen česky a sledovala se videa. Někdy jsem ani nevěděl, co mám dělat. Ten druhý kouč mluvil anglicky asi tak, že se zeptal: Rozumíš? Pak řekl ´dobře´ a zeptal se na to samé dalšího. Tak to chodilo,“ popisuje své trable Aaltonen.

Podobnými komunikačními problémy si prý prošel i během angažmá v Rusku, kde působil v týmu Magnitogorsku. „V Rusku mi jen říkali: ´Dělej body.´ To bylo v pohodě, žádná další komunikace nebyla potřeba,“ připomíná své zkušenosti z KHL.

Ačkoliv už Aaltonem není hráčem Mladé Boleslavi, ve městě stále zůstává a nejspíš v něm i stráví Vánoce. „Samozřejmě je možné, že se narychlo někam přesunu. To nikdy nevíte. Uvidíme, co se stane,“ říká.

Podle svých slov je otevřený nabídkám, spekuluje se i o jeho návratu do nejvyšší finské soutěže. „Není to pro mě úplně špatná sezona, pořád cítím, že v sobě mám šťávu. Chtěl bych hrát v nějaké dobré lize a nejlépe v nějakém týmu s šancí na play off. Nedívám se třeba po Polsku nebo podobných nesmyslech,“ dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.