Hlavní obsah

Jako z pravěku? I ve Finsku se posmívají tréninku v české extralize

Dřina v přípravě na novou extraligovou sezonu už je v plném proudu. A tréninkové metody z českého hokejového prostředí dokonce zaujaly i v zahraničí. Ale vzbudily spíše rozpaky než obdiv.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý hokejový obránce Ladislav Šmíd se pozastavil nad tréninkem Mladé Boleslavi.

Článek

Až do Finska, které v posledních letech na mezinárodní hokejové scéně dominuje, se dostaly obrázky z tréninku hokejistů Mladé Boleslavi.

„Divné video z přípravy českého top týmu," okomentoval například tamní list Ilta Sanomat záběry z drilu Středočechů, které poslal do světa přes sociální sítě dnes už bývalý obránce Ladislav Šmíd, jenž má mimo jiné za sebou bohatou kariéru v NHL.

„Ne, to není ruský tým z roku 1960. To je ve skutečnosti profesionální tým české hokejové extraligy v roce 2022," posmíval se Šmíd ve svém twitterovém příspěvku.

Jeho komentář doprovázený zvracejícím, udiveným a smějícím se emotikonem mířil na počínání boleslavských hráčů, kteří ve výzbroji a na bruslích za mantinelem zvedali činky.

„Nerad kritizuji různé trenérské metody. Boleslav byla vždy fyzicky výborně připravená, ale tohle už mi přijde opravdu jak z pravěku. Hokej se posouvá pořád dopředu a to samé se děje mimo led v přípravě. Tohle je za mě prostě hrozně špatně," napsal dále Šmíd.

„Takhle se už nikde dávno netrénuje," uvedl v následující reakci. „Po tomhle tréninku bych mohl jít v klidu na další operaci zad," dodal také ostřílený matador.

„Tohle jsme dělali už v Plzni," zareagoval mimo jiné na Šmídův údiv přes Twitter současný brankář Pardubic Domink Frodl, jenž zažil metody současného boleslavského kouče Ladislava Čiháka během angažmá u Indiánů.

Reklama

Související témata:
Jaroslav Šmíd