Hlavní obsah

Ještě není konec, říká kouč Hradce. Moták vyzdvihuje třineckou bojovnost, nasazení a obětavost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový Třinec pádí za čtvrtým extraligovým titulem v řadě. V úvodních dvou finálových duelech se v Hradci Králové zachoval jako ta část příbuzenstva, která dorazí na návštěvu, nacpe si žaludky a pak bez poděkování zmizí. Ve středu totiž přidal v prodloužení druhou výhru (2:1), vede v sérii 2:0 a teď se finále na víkend přesouvá do Třince. Tam v neděli může nastat korunovace „tradičního" šampiona. „Ještě není konec. Náš tým má pořád sílu i energii a já věřím, že bude mít také vůli to zvrátit," řekl kouč hradeckého Mountfieldu Tomáš Martinec.

Foto: David Taneček, ČTK

Kouč Třince Zdeněk Moták (uprostřed) slaví s realizačním týmem vyhrané druhé finále extraligy.

Článek

Hradeckého trenéra může uklidňovat výkon jeho týmu, však i on sám říkal: „Byl to vyrovnaný a bojovný zápas. Kromě pětiminutovky po inkasovaném gólu v první třetině, kdy jsme trošičku vypadli z našeho systému a Třinec měl dvě tři gólové šance, při nichž nás podržel brankář Machovský, si myslím, že hráči stejně jako včera odvedli kvalitní práci a velmi dobrý výkon. Musím je pochválit, není jim co vytknout, byli trpěliví a zodpovědní."

Jak bývá u Martince zvykem, neprojevoval velké emoce, nicméně v sobě dusil zklamání. Hradec byl v prodloužení lepší, měl šance, jenže tradiční třinecký hrdina Ondřej Kacetl zůstával zdí. Aby pak po deseti minutách nastavení ocelářský útok vlétl do domácí obrany a žolík play off jménem Daniel Voženílek rozhodl.

„V prodloužení jsme se dostali pod tlak. Ubránili jsme to svou bojovností, nasazením a obětavostí a pak jsme udeřili. Stejné atributy potřebujeme i v dalších zápasech, stejně tak pokoru ke kvalitám soupeře," popisoval trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

Útočník Voženílek přitom vstřelil vítěznou branku i v prvním finále. A než prý skončil před klíčovým okamžikem na led, sám sobě řekl, že teď dá gól. Co měl v mysli, splnil. „Mít takového hráče v týmu je pro trenéra krása. A je skvělé, jak se mu daří. Ale máme 21 hráčů a každý má svou úlohu, roli. Je úplně jedno, kdo dal vítězný gól, všichni hráči jsou platní a zasluhují poděkování a gratulaci," říkal Moták.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenérský štáb Hradce Králové - Petr Svoboda, Tomáš Hamara a Tomáš Martinec (zleva) s hráči Hradce Králové po prohraném finále.

I Martinec věděl, že prodloužení, co se týká počtu šancí, patřilo Hradci, ale...

„V prodloužení jsme měli více sil a vytvořili si spoustu šancí, ale bohužel. Pak jsme udělali jednu chybičku a Třinec nás potrestal, takže nemáme nic. Možná nám dnes chybělo i trošku štěstí, ale je to hlavně o kvalitě v zakončení, která nám zatím chybí. Věřím, že se oklepeme a do Třince pojedeme s hlavami nahoře. I když je ta porážka frustrující. Víme, že dokážeme hrát s Třincem vyrovnanou partii. Musíme věřit systému, nenechat se ukolébat hrou Třince. "