Hlavní obsah

Jsme outsidery, i tak chceme zvednout pohár nad hlavy. To se nevylučuje, tvrdí kouč Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodující fáze sezony je tady. Brněnští hokejisté rozehrají předkolo extraligového play off ve středu a ve čtvrtek úvodním dvojzápasem proti Mladé Boleslavi ve své hale.

Kometa černým koněm pro play off? Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Začínáme vyřazovací boje doma před našimi skvělými fanoušky. Za to patří klukům dík. Diváci budou určitě naším šestým hráčem," předpokládá kouč Komety Patrik Martinec. „S námi vstupuje do play off dalších jedenáct týmů. Všechny touží zvednout mistrovský pohár nad hlavy. Ani my nejsme výjimkou," netají.

Vzápětí ovšem dodal, že Mladoboleslavští jsou v sérii na tři výhry favority. Svoje mužstvo dokonce označil za outsidera. „Že přesto chceme titul? To se přece nevylučuje. V základní části extraligy nás Boleslavští čtyřikrát porazili, takže statistiky hovoří pro ně. Mají v mužstvu skvělé bruslaře a několik výrazných individualit. My ovšem věříme, že teď budou mít zápasy jiný průběh. Určitě jsme schopni přes Boleslav přejít," je přesvědčený.

Martinec bude mít v předkole opět k dispozici i útočníka Okála, jenž patří prvoligovému Přerovu, ale za Kometu už několikrát nastoupil na střídavé starty. Sezonu dokončí v Brně. „Výměnou bude za hanácké mužstvo nastupovat Süss. Co si od Okála slibujeme? Především zkušenost, tvrdost a obětavost. Že bude platný hráč," očekává.

Návrat někdejšího dlouholetého zlínského forvarda přivítal trenér Komety o to víc, že někteří útočníci mají zdravotní problémy. V neděli proti Spartě nenastoupili Pospíšil, Koblížek či Vincour.

„Nebudu soupeři prozrazovat, kdo má jaké problémy. Po nedělním vítězném duelu se Spartou ale měli nejvíc práce naši doktoři. Snažili se dát marody dohromady. Věříme, že se jim to povede. Během dvou volných dní jsme se taky věnovali důkladné regeneraci," prozradil Martinec.

V kádru mužstva pro vyřazovací část nejvyšší soutěže jsou i brněnští mladíci Sedláček, Zembol a Boltvan, kteří vytvořili čtvrtou formaci ve víkendovém střetnutí se Spartou. „Zahráli dobře. Je možné, že naskočí i do play off," nevylučuje.

Před rokem se Martinec radoval v roli českobudějovického asistenta z bronzových medailí s hokejisty Motoru. „I tak jsem byl ale zklamaný. Šťastný je na konci sezony jen ten, kdo získá titul. Pokud někdo tvrdí něco jiného, neříká pravdu," má jasno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice