Hlavní obsah

Jsme rodina, cítil jsem z každého, že ten sedmý zápas chce, mínil Hrehorčák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošesté stáli hokejisté Třince v aktuálním play off na prahu vyřazení a znovu to zvládli. V šestém utkání finále doma porazili Pardubice 4:1 a vynutili si sedmý, rozhodující zápas. Dvěma góly, včetně vítězného v 16. minutě úvodní třetiny, se blýskl slovenský útočník Ocelářů Patrik Hrehorčák. Ten druhý přidal v 59. minutě do prázdné branky.

Výborný výkon, těšilo Zdeňka Motáka. Před sedmým zápasem naordinuje týmu dobrý spánek a dobré žrádloVideo: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 6. zápas Třinec - Pardubice1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„První třetina zcela určitě rozhodla. Minulý zápas v Pardubicích jsme ji také měli dobrou, ale nedali jsme góly, oni pak ano a vyhráli. My jsme dnes konečně nějaké dva slepené dali a vyhráli tu třetinu 2:0, což nám velice pomohlo. Pak jsme se to svou hrou snažili udržet,“ líčil slovenský útočník Třince Patrik Hrehorčák.

Kromě něj se v první dvacetiminutovce šestého utkání gólově prosadil ještě Martin Růžička, pro něhož to byl premiérový gól v tomto play off. „Určitě nám pomohl, dát první gól je velice důležité. Bylo vidět, že jsme se pak nakopli, ale ještě důležitější byl ten druhý gól hned na 2:0 po tak krátké době,“ mínil 25letý slovenský hokejista.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice 2:0 (16. Hrehorčák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho autorem byl právě on. V brance při dorážce střely krajana Viliama Čacha skončil společně s pukem. „Myslím, že takový důraz mi v předešlých zápasech chyběl – a dneska jsem ho chtěl ukázat. Mohl to být poslední zápas sezony, tak jsem si říkal, že to musím zlepšit. Šel jsem do toho naplno a padlo to tam,“ usmíval se Hrehorčák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice 4:1 (59. Hrehorčák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ten na týmu viděl, že Třinec je připraven vybojovat sedmý zápas za každou cenu. „Věděli jsme, že musíme hodně věcí zlepšit. Cítil jsem z každého hráče, že chce uspět, a přenesli jsme to na led. Byli jsme prostě nastaveni tak, že chceme jet ještě jednou do Pardubic, a hráli jsme výborně. V tom byl mezi námi a Pardubicemi asi ten největší rozdíl. My jsme chtěli vybojovat ještě jeden zápas, oni ne,“ přemítal.

Sedmý zápas série si Oceláři zahrají i ve třetí letošní sérii. Proti Českým Budějovicím doma (2:0) i na Spartě (3:2 v prodloužení) to zvládli. „Víme, jak hrát. Ale nebudu to prozrazovat,“ pousmál se Hrehorčák. „Bude to zase nervák, ale těšíme se na to. Je to finále. Nikomu není potřeba dávat nějakou extra motivaci. Jdeme nadoraz,“ zdůraznil slovenský útočník.

Otázkou je, zda bude hrát Andrej Nestrašil, který šesté utkání po nárazu na mantinel v úvodní třetině nedohrál, nebo se posadí vedle marodů Jakuba Jeřábka a Martina Marinčina jen na tribunu. „Jsme jako jedna rodina, chceme si pomoct a hrajeme za každého zraněného hráče. Vypadne jeden, přijde druhý a zastoupí ho. Takhle to funguje. Jsem rád, že jsme v kabině taková parta,“ uvedl Hrehorčák.

Sedmé a definitivně poslední utkání extraligové sezony se bude hrát v neděli od 19 hodin na ledě Dynama Pardubice. Co bude hrát zásadní roli v tom, kdo nakonec zvedne nad hlavu Masarykův pohár? „Možná to, co dneska. Hlava. K tomu zodpovědnost a možná to, kdo dá první gól. Mají tam větší hřiště, hraje se tam úplně jinak. Uvidíme, co bude. My se těšíme, a jak to unesou, necháme na nich,“ řekl Hrehorčák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.