Hlavní obsah

K. Vary žádají dodatečný trest pro Šlégra za faul na Kumstáta

KARLOVY VARY

Vedení extraligových Karlových Varů se obrátilo na disciplinární komisi Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) s žádostí, aby dodatečně potrestala obránce Litvínova Jiřího Šlégra za jeho faul na útočníka Energie Petra Kumstáta v nedělním zápase 43. kola soutěže. Klub zároveň podal stížnost k předsedovi komise rozhodčích Pavlu Halasovi na sudího Pavla Mikulu, který Šlégra vyloučil pouze na dvě minuty.

Článek

Karlovarští navíc nesouhlasí s rozhodnutím neuznat jejich gól ve třetí třetině kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

"Na úvod bych rád sdělil, že rozhodčí Mikula zvládl velmi náročné utkání v Litvínově velice dobře. Ve dvou případech však dle našeho názoru rozhodl nesprávně. Za prvé jde o neuznaný gól ve třetí třetině za údajné postavení útočícího hráče v brankovišti (kotouč byl v brankovišti dříve než hráč samotný) a za druhé chybné posouzení zákroku Jiřího Šlégra na Petra Kumstáta, kdy hráč obdržel trest na dvě minuty za hrubost a faul měl být posouzen jako úder na hlavu a krk. Myslíme si, že se jednalo o likvidační zákrok na našeho nejlepšího hráče v utkání, a žádáme, aby byl Šlégr za tento zákrok dodatečně potrestán," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na oficiálních internetových stránkách klubu .

Šlégr fauloval Kumstáta v 52. minutě, kdy podle názoru představitelů Karlových Varů srazil jejich oporu k zemi krosčekem do hlavy. Mikula jeho faul ohodnotil menším trestem za hrubost.

Šlégr měl podle Vaňka dostat pětiminutový trest

"Nejedná se o nic osobního vůči Šlégrovi, ale vedení klubu považuje za povinnost chránit si své hráče a nedopustit zákroky, které by mohly vést k vážným zraněním a hráče na dlouhou dobu vyřadit ze hry," domnívá se Vaněk, podle něhož měl Šlégr, který svým gólem poté zápas v prodloužení rozhodl, dostat trest ve výši pět minut a do konce utkají za úder na hlavu a krk.

V úterním zápase ve Znojmě každopádně Šlégr nastoupit může, disciplinární komise totiž ještě jeho faul neřešila. "Ještě nemáme DVD se záznamem zápasu, na základě kterého budeme rozhodovat," řekl ČTK ředitel soutěže Stanislav Šulc. K tomu, aby olympijský vítěz a mistr světa v úterý hrát nemohl, by mu navíc komise musela zastavit činnost do 10:00.

Ke stejnému momentu se bude muset vyjádřit i komise rozhodčích, která bude na karlovarský podnět zkoumat i situaci z 55. minuty, kdy se hostům podařilo překonat brankáře Petra Fraňka. Rozhodčí Mikula však gól neuznal kvůli postavení hostujícího hráče v brankovišti. "Podle nás byl kotouč v brankovišti dříve než hráč samotný," řekl Vaněk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.