Hlavní obsah

Kalus: Pokud budeme takhle pokračovat, můžeme být postrachem soupeřů v play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé v sezoně dokázali hokejisté Vítkovic vyhrát alespoň tři zápasy po sobě. Předehrávku 40. kola v Karlových Varech zvládli dokonce s čistým štítem (3:0). Za čtvrtým vítězstvím z posledních pěti vystoupení je nasměroval vítězným zásahem v úvodu druhé třetiny Marek Kalus. Jak uvedl v rozhovoru s novináři, věří, že když budou hrát Ostravané stejně jako dnes, mohou být úspěšní i ve vyřazovacích bojích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH UTKÁNÍ: Karlovy Vary vs. Vitkovice 0:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Svěřenci kouče Pavla Trnky vybojovali od neděle ve třech zápasech osm bodů a velmi výrazně si upevnili 12. místo, poslední postupové do předkola play off. Dnes na západě Čech navázali na domácí triumf proti Litvínovu a venkovní výhru v nájezdech v aréně Hradce Králové. Během vítězné série inkasovali dohromady jen čtyři branky.

„V posledních zápasech se snažíme hrát v předbrankových prostorech a naši obránci se snaží dělat dobrou práci. Potom to má soupeř těžké a do předbrankového prostoru se tím pádem nedostane. Pokud takto budeme pokračovat dále, můžeme být i postrachem pro soupeře v play off,“ uvedl Kalus.

40. kolo: Karlovy Vary - Vítkovice

Skóre otevřel v začínající 23. minutě osmým gólem v sezoně. „U mé trefy tam byla střela shora a potom už je to moje práce - stát před brankou a snažit se puk dostat do ní. Naštěstí to tam padlo. Soupeř se snažil hrát aktivně, snažil se nás napadat, ale i my jsme tady chtěli hrát aktivní hokej,“ poznamenal Kalus.

Za klíčové pro vývoj utkání považoval, že ho jen o 26 sekund později následoval zápisem mezi střelce Tomáš Šoustal. „Jsem rád, že dnes nám to tam ve druhé třetině spadlo těsně za sebou, protože potom jsme po těch gólech trošku přestali hrát. Po druhé třetině jsme se museli trošku srovnat a třetí třetinu začít hrát jinak,“ řekl Kalus.

Hlavní hvězdou zápasu byl brankář Lukáš Klimeš, jenž si připsal třetí vychytanou nulu v sezoně. „Hodně nás podržel a má také velkou zásluhu na dnešním vítězství. Poslední zápasy chytá výborně a chtěli jsme utkání na čisté konto pro Lukáše ubojovat. Chytil svou šanci za pačesy a určitě jsme mu to čisté konto nechtěli zbytečně pokazit,“ uvedl Kalus.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec